Neelix
Image default
Zakelijke dienstverlening

Creditcard aanvragen? Tip! | Checklistvakantie.nl

creditcard aanvragen

Een creditcard is qua vorm net als een bankpasje, maar waar je mee wel wereldwijd kan betalen en niet direct van je rekening wordt afgehaald. Aan het eind van de maand ontvang je een afrekening en wordt het bedrag van je rekening afgeboekt. Je kan het zien als een korte renteloze lening van de creditcardmaatschappij.

Betalen in termijnen

Aantal creditcardbedrijven bieden je de mogelijkheid om de openstaande rekening in termijnen terug te betalen. In dat geval ga je wel rente betalen over het saldo dat nog uitstaat!

We spreken in dit geval van een revolving creditcard (betalen in termijnen).  En bij een deferred debitcard of chargecard betaal je het openstaand saldo in zijn geheel. Klanten die in Nederland een creditcard aanvragen, ontvangen standaard zo’n deferred debitcard.

Heb je toch de voorkeur voor een gespreide betaling? Dan kan je dit bij de kaartuitgever aanvragen. Je moet dan wel een kredietovereenkomst aan gaan. Deze optie is niet mogelijk bij American Express en ook niet met zakelijke creditcards.

Kopen via internet in het buitenland

Met je gewone bankpas kun je tegenwoordig in aardig wat landen terecht. Voordeel van een creditcard is dat deze kaart vrijwel overal te gebruiken is!  U kunt hem gebruiken bij (online) shops, geldautomaten, hotels en meer! Je moet dan wel logo’s van Mastercard, Visa of American Express op de kaart hebben staan. De top 3 betaalnetwerken voor creditcards.

Kopen op internet? Steeds meer bedrijven in binnen-/ en buitenland accepteren de creditcard als standaard betaalmiddel. Alle aankopen die je ermee doet, zijn verzekerd tegen verlies of beschadiging….wel zo prettig toch?
Wil je graag online spelcomputer kopen dan ben je ook verzekerd dat je het product ook krijgt.

Aankoop is altijd verzekerd!

De creditcard is uitgegroeid tot een zeer veilig betaalmiddel in binnen- en buitenland. Eventuele fraude met je  creditcard is verzekerd! Bij vrijwel alle creditcards zit standaard een aankoopverzekering en dekt de aankopen van 180 tot 365 dagen!

Creditcardmaatschappijen bieden tot slot interessante extra voordelen voor de creditcard houders. Zo kan je bij een aantal creditcards punten sparen voor bijv. mooie geschenken of leuke reizen. Duurdere creditcards hebben vaak een uitgebreide reisverzekering en bieden ook hulp in het buitenland. Het loont altijd om goed te vergelijken, voordat je een verzekering afsluit.

Contant geld….Cash…

En toch blijven we er bij, neem altijd contant geld mee op vakantie! Voordelen op een rijtje:

  • Geen last van eventuele storingen
  • Ideaal voor kleine bedragen
  • Controle over je budget
  • Kritisch op je uitgaven

Wil je meer weten? Bekijk het allemaal op Checklistvakantie.nl, de site waar alles me begint als je op reis gaat!

https://checklistvakantie.nl/creditcard-aanvragen/