Neelix
Image default
Zakelijke dienstverlening

Professioneel een nieuw huisvestingssysteem voor pluimvee laten bouwen

Een goed huisvestingssysteem voor pluimvee wordt vaak minder serieus genomen dan zou moeten. Het is echter als beginnend boerderij eigenaar vaak lastig om te begrijpen wat jouw pluimveebedrijf nodig heeft. Ook voor boeren die al lang in deze sector zitten is het belangrijk om van tijd tot tijd na te gaan wat nieuwe technologie voor jouw bedrijf kan betekenen. Om te zorgen dat jouw huisvestingssysteem voor pluimvee zo uitstekend mogelijk is, is het het beste om de kennis van Komptech erbij te halen.

De standaard benodigdheden voor ieder huisvestingssysteem

Een goed huisvestingssysteem voor pluimvee moet een standaard broederij hebben. Het is voordeliger om jouw eigen eieren in jouw pluimvee uit te broeden in plaats van naar buiten te gaan om eendagskuikens te kopen. De realiteit is dat je de dood van kuikens tijdens het transport elimineert wanneer je jouw eigen broedmachine op jouw pluimveebedrijf hebt. Je kunt ervoor kiezen om Komptech erbij te halen, zodat je jouw systeem kunt inrichten naar de juiste specificaties. Een goed huisvestingssysteem voor pluimvee garandeert de winst van jouw boerderij, waardoor de kennis van een expert nog waardevoller wordt.

Bied bescherming tegen gevaren van buitenaf

Ga ook goed na of er roofdieren in jouw omgeving zijn die een gevaar zijn voor jouw pluimvee. Een goed klimaat systeem zorgt ervoor dat kip gezond en sterk groeien, ook wanneer deze binnen blijven. Je moet niet alle muren bedekken met donker materiaal, laat licht in het kippenhok. Kippen, en andere soorten pluimvee, worden namelijk sterk beïnvloed door koude omstandigheden. Bouw daarom een kippenhok dat de kip warmte zal geven, zonder dat het ten kosten gaat van het natuurlijke daglicht. Om er zeker van te zijn dat jouw toekomstige huisvestingssysteem voor pluimvee aan alle belangrijke factoren voldoet, kan je Komptech inschakelen. Hier zorgen ze er voor dat alle belangrijke factoren worden verwerkt in het uiteindelijke ontwerp.