Neelix
Image default
Sport

Waar moeten zaalschoenen aan voldoen?

Spelen op gras, kunstgras of in de zaal. Het maakt niet uit. Het schoeisel wat je draagt moet altijd op en top zijn om een goede prestatie te kunnen leveren. Wanneer je gaat zaalvoetballen is het dus ook erg belangrijk dat je gaat spelen op de juiste zaalschoenen, wat voor iedereen weer persoonlijk is. Waar moet je op letten bij de aanschaf van zaalschoenen en waar moeten ze aan voldoen?

Er zijn veel zaalschoenen op de markt aanwezig, er is dus keuze genoeg. Ga jij voor de mooie designs van Nike of voor de betrouwbaarheid van adidas? Het belangrijkste is om te bepalen waar jij behoefte aan hebt. 

De ondergrond

In de zaal speel je op een harde ondergrond dus voldoende demping en stabiliteit zijn belangrijk om blessures te voorkomen. Als een zaalschoen niet over deze eigenschappen beschikt kunnen de gewrichten pijn gaan doen en een blessure veroorzaken. Daarnaast moeten de schoenen een uitstekende grip kunnen leveren. Zaalvoetbal is een snel spel waarbij er vele korte bewegingen plaatsvinden. De zool moet dus geschikt zijn om snel te kunnen draaien en keren, zonder dat je grip verliest. Een zaalschoen mag daarnaast ook geen strepen achterlaten op de ondergrond waar je op speelt.

De ventilatie

De ventilatie van de zaalschoen is ook erg belangrijk. Zoals eerder gezegd is zaalvoetbal een sport waarbij je continu in beweging bent. Kies dus bij voorkeur voor een schoen is goed ventileert doordat ze bijvoorbeeld ingebouwde gaatjes hebben die zorgen voor een luchtstroom. Dit heeft namelijk niet alleen een positieve uitwerking op je zweetvoeten maar ook op de levensduur van de schoen.

Voor het maken van zaalschoenen maken fabrikanten vooral gebruikt van lederen of synthetische materialen. Leer zorgt voor kwaliteit en comfort van de schoen. Schoenen van kangoeroeleer passen zicht het meeste aan naar jouw voet. 

Comfortabel aan voelen

Het allerbelangrijkste is dat jij je prettig voelt in de schoenen waarop jij voetbalt. Speel je bij je voetbalclub op een bepaald soort schoen en voel jij je hier fijn bij? Kijk dat eens op ze deze schoenen ook aanbieden in een zaalschoen variant. Er zijn van de merken adidas en Nike genoeg Copa, Predator, Mercurial schoenen te vinden waar jij je misschien al vertrouwd bij voelt. Uiteraard blijft de juiste maat kiezen van je zaalschoen ook van essentieel belang. Er moet een klein beetje ruimte tussen je tenen en de punt van de schoen zijn om een optimale maatvoering te hebben. Veel succes met het zoeken naar jouw zaalschoen.