Neelix
Image default
Sport

Hoeveel calorieën per dag moet je eten om aan te komen

Voor veel mensen die willen aankomen, is het lastig om uit te vinden hoe je dit nou precies doet. Het eten van producten die veel suikers en vetten bevatten is ook niet bepaald gezond. Heb jij nou hetzelfde probleem? Lees dan hier waar je wel op moet letten om gezond aan te komen.

Het draait om de calorietjes

Het dagelijks binnenkrijgen van genoeg calorieën is van essentieel belang. De calorieën die je binnenkrijgt via je eten en drinken, voorziet je lichaam van energie. Hoeveel calorieën je op een dag nodig hebt, hangt sterk samen met hoeveel je beweegt. Een volwassen vrouw wordt geadviseerd om 2.000 kilocalorieën per dag binnen te krijgen. Mannen verbruiken over het algemeen wat meer energie en hebben dus dagelijks 2.500 kilocalorieën nodig.

Aankomen met de juiste hoeveelheid calorieën

Je hoort vrijwel altijd van mensen die proberen af te vallen, dat ze streng op hun calorietjes letten. “Ik neem niet te veel calorieën, want dan kom ik zo weer drie kilo aan” wordt er vaak gezegd. In tegenstelling tot mensen die willen afvallen is het voor mensen die juist wat willen aankomen belangrijk om wat extra calorietjes per dag te nemen. Zorg er daarom voor dat je rond de 3.500 kilocalorieën extra binnenkrijgt, naast de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.

Snel veel calorieën binnenkrijgen? Neem een shake!

Een eenvoudige en snelle manier om aan te komen is door dagelijks een speciale aankom shake van bijvoorbeeld Vitaminfood te drinken. Met deze shakes bepaal je zelf hoeveel calorieën je inneemt en hou je zo makkelijk bij of je wel genoeg calorieën binnen hebt gekregen. Daarnaast bevatten deze shakes gezonde vitamines, mineralen en koolhydraten die je lichaam nodig. Aankomen hoeft niet moeilijk te zijn, daarom kan je met deze snel gemaakte shakes je succesvol op een gezonde manier bereiken, terwijl je geniet van een heerlijke shake.