Neelix
Image default
Sport

Met de EMS training van StimaWELL word je in korte tijd fit en sterk

Met de EMS training van StimaWELL kan je in korte tijd op en top fit worden. Je hoeft hier geen sportschool voor te bezoeken. Sterker nog, je hoeft je huis helemaal niet meer uit! De ideale manier dus om, wanneer je weinig tijd hebt of niet zo’n sportfanaat bent, toch op een efficiënte manier aan je lijf te werken.

Hoe gaat een EMS training in zijn werk

Met EMS training wordt je fit en train je je spieren door middel van elektrische signalen. Deze signalen ontvang je via elektroden die in een stimulatiepak zijn verwerkt. De elektroden zijn via snoertjes verbonden aan een EMS apparaat, waarop je jouw gewenste trainingsprogramma kan opstarten.

Je trekt, voordat je aan de training gaat beginnen, speciaal ondergoed aan. Eventueel kan je ook ondergoed van jezelf dragen indien je hier de voorkeur aan geeft. Naast ondergoed hoef je verder geen beschermende kleding te dragen. Nu pak je het speciale stimulatiepak van StimaWELL erbij. Als eerste sluit je de zogenoemde verdeler aan op het pak. Aan de zijkant van het pak zitten 24 drukknoppen, hierop bevestig je de verdeler. Daarna bevestig je de snoertjes voor de aparte bandelektroden aan het pak. De bandelektroden zorgen voor stimulatie van de arm- en beenspieren. Voordat je het stimulatiepak van StimaWELL aantrekt bevochtig je alle elektroden. Dit kan je doen met een spons of met een plantenspuit, het liefst met warm water. Vervolgens trek je het speciale stimulatiepak van StimaWELL aan. Op het display van het StimaWELL apparaat stel je jouw training in, je bent nu helemaal klaar om te starten.

Is een EMS training veilig?

Een vraag die wij vaak krijgen is: is EMS training gevaarlijk? Daar kunnen we een kort antwoord op geven: nee, EMS training is absoluut niet gevaarlijk. Toch zullen we ons antwoord nog even kort toelichten.

Het stimulatiepak, de bandelektroden en het apparaat van StimaWELL voldoen aan alle strenge veiligheidseisen en zijn uitgebreid getest. Je traint dus met veilige spullen. De elektrische signalen die je spieren ontvangen via de elektroden zijn ook geheel veilig. Ons lijf is gewend aan elektrische signalen. Het verschil is dat je spieren deze signalen normaal van binnenuit ontvangen, en met de EMS training van buitenaf. De frequentie van de elektrische signalen kan ten alle tijden worden aangepast tijdens de training.

https://ikwilstimawell.nl/