Neelix
Image default
Sport

Mini horden voor de juiste oefensessies

Met mini horden is het voor de sporters mogelijk om extra oefeningen uit te voeren. Er is ineens meer mogelijk dan het louter trainen op de hardloopbaan. Hardlopen is in Nederland een populaire sport die steeds populairder lijkt te worden. Voor veel sporters is dat echter niet genoeg. Het lopen van rondjes door de wijk kan namelijk als saai worden ervaren en dan zijn mini horden een ideale uitkomst die ervoor zorgen dat er ook op andere manieren getraind kan worden. Door te springen over de horden wordt er veel extra getraind en zal het lichaam nog een nieuwe prikkel krijgen, waarvan het lijf alleen maar sterker wordt. 

Pluspunten van horden

Want door met mini horden te trainen, moet het lichaam echt aan de bak. Bij hardlopen is het vaak zo dat mensen een bepaald tempo aanhouden wat ze makkelijk kunnen halen en daardoor wordt het lichaam nauwelijks echt getriggerd. Dat is met mini horden totaal anders. Elke sprong is weer een uitdaging die het maximale vraagt van het lijf. Met name het feit dat de ene horde kort na de andere staat opgesteld, maakt het bijzonder uitdagend en ook zwaar. Maar van zware trainingen wordt het lichaam alleen maar sterker en beter.

Goede conditie

Steeds meer mensen focussen zich op lichamelijke ontwikkeling. Nog nooit was de fysieke toestand van mensen zo goed als in deze tijd, met name in Nederlander schieten de initiatieven uit de grond. Mini horden kunnen die uitdaging voor jou vormen, want het lichaam wordt goed getraind met mini horden. Door de conditie te verbeteren ontstaat er ook geestelijk een beter gevoel en dat geeft weer meer focus tijdens school of werk. Er komt op die manier een cirkel met positieve dingen op je pad en dat is een zeer fijne tendens.