Neelix
Image default
Bedrijven

Het juiste Inpakmateriaal voor jouw pakketje

U heeft het vast al een keer meegemaakt in uw leven, een pakketje verzenden met de post. Het kan natuurlijk zijn dat het pakketje breekbaar is, dus dan moet je het pakket veilig versturen. Hier kunnen verschillende materialen voor gebruikt worden, een voorbeeld hiervan is bubbeltjesplastic. Dit zorgt ervoor dat het pakketje dus niet kapot zal gaan. Dit is natuurlijk een voordeel voor de klant en voor het postbedrijf. Zo krijgt niemand een klacht binnen.

 

Verschillende soorten verpakkingsmaterialen

Er zijn veel verschillende producten die je kunt gebruiken als verpakkingsmateriaal; noppenfolie, schuimbescherming, opvulmateriaal, papieren bescherming, beschermende hoekprofielen, oppervlakte bescherming en schok werende kussentjes. Welk materiaal nu precies bij u past hangt af van verschillende factoren. De eerste factor is welk product u daadwerkelijk wilt gaan verzenden. Ook is het belangrijk om te weten wat de transsportweg is van het product en hoeveel producten u verstuurd per dag/maand.

 

Mensen vinden het tegenwoordig ook belangrijk dat er gedacht wordt aan het milieu. Er zijn hiervoor ook verschillende verpakkingsmaterialen, deze zijn milieubewust. Als u verschillende producten wilt gaan verzenden met verschillende groottes, dan kunt u het beste dit pakket verzenden met bubbeltjesplastic. Dit is een goedkope vorm en zorgt ervoor dat de producten in het pakket niet kunnen bewegen, waardoor ze niet kapot kunnen gaan. Bij deze manier is het wel heel belangrijk dat het pakket goed wordt ingepakt, als het plastic namelijk niet goed om het product zit, gaat het snel kapot.

 

Groen alternatief

Eerder hebben wij al vernoemd dat er ook groene manieren zijn voor het verzenden van een pakket. Een voorbeeld hiervan is het gebruik maken van padpak. Dit is het product beschermen met luchtkussens die gemaakt zijn van papier. Het is ook goed voor het milieu omdat het pakket maar een afvalstroom heeft, papier. Hoe langer de reis duurt, hoe minder efficiënt het papier wordt, dus hier moet wel op gelet worden. Al met al genoeg keuzes!

https://verpakgigant.nl/bubbeltjesplastic/