Neelix
Image default
Bedrijven

Welk materiaal word er gebruikt voor disposables?

Disposables worden tegenwoordig door veel andere soorten materialen gemaakt en dat is maar goed ook. Iedereen ziet en voelt het, de natuur heeft ons nodig en we moeten echt uitkijken dat we die niet teveel schade. Dus hebben we bedacht om disposables van duurzame materialen te maken en al het plastic uit de wereld te krijgen. Nog steeds word er ontzettend veel plastic in de wereld gebruikt wat in de natuur terecht komt en onze natuur en wereld beschadigd. Dit kan zo dusdanig erg worden dat we straks geen wereld meer hebben. Gelukkig blijven we met z’n alle zoeken naar oplossingen en blijven we altijd uitkijken en zorgen voor de wereld. Zoals we allemaal zien en meemaken zijn er nu eenmaal veel winkels, restaurants en snackbars die disposables gebruiken en dat is helemaal niet erg zolang dit maar van duurzame materialen gemaakt is. 

Welke materialen zijn er allemaal?

De meeste disposables lijken allemaal op karton, maar dat zijn ze niet allemaal. Karton is één van de meest gebruikte materialen en is ook composteerbaar en afbreekbaar. Je hebt bijvoorbeeld ook bamboe, palmblad en papier. 

Bamboe disposables worden gemaakt van bamboe planten. De bamboeplant groeit het snelst van alle planten in de wereld. Er is altijd een moederplant die ieder jaar nieuwe plantjes aanmaakt en ervoor zorgt dat de planten snel en gezond uitgroeien tot een volwassen plant. 

Palmblad disposables worden gemaakt van de gevallen bladeren. De bladeren vallen uiteindelijk van de boom doordat ze afsterven of waaien van de boom af. Nadat ze op de grond terecht zijn gekomen worden ze opgeruimd en worden hier allerlei soorten materialen van gemaakt. Waarvan 1 dus disposables zijn. Het blad neemst bast met zich mee en hiervan worden de disposables gemaakt. Het proces is volledig milieuvriendelijk.

Ben je opzoek naar disposables en wil je graag de natuur beschermen? Neem dan een van deze materialen!