Neelix
Image default
Bedrijven

Onderdelen van een gezonde levensstijl

Is het drinken van koffie nou wel gezond of niet? Zit er te veel suiker in fruit? Moet je ontbijten of is het verstandiger dit over te slaan? Een gezonde levensstijl lijkt steeds ingewikkelder te worden. Iedereen heeft weer een andere interpretatie van gezond. Toch zijn er een aantal vaste onderdelen van een gezonde levensstijl. In deze blog lees je welke dat zijn.

Gezond eten

Om te beginnen de lastigste: gezond eten. Gezond eten is voor iedereen anders. Er zijn wel een aantal vaste keuzes die je kunt maken om gezonder te eten. Zo zit je met het eten van veel groenten en fruit eigenlijk altijd wel goed. Probeer ook zo veel mogelijk verse producten te eten en vermijd de pakjes en zakjes. Met het wisselen naar volkoren producten kun je op een laagdrempelige manier starten met gezonde voeding.

Bewegen

Dat bewegen goed voor je is, is algemeen wel bekend. Bewegen verkleint de kans op onder andere hart- en vaatziekten. Voor beweging hoef je niet persé naar een sportschool toe. Ook een wandeling met de hond of naar de winkel mag je tellen als beweging. Laat de auto wat vaker staan en pak de fiets. Op deze manier is het een stuk makkelijker om elke dag te bewegen.

Ontspannen

Het is ontzettend belangrijk om af en toe even te ontspannen. Voor sommige mensen is sporten een vorm van ontspanning, maar ook als dat niet helemaal jouw ding is, is het belangrijk dat je een moment neemt om te ontspannen. Luister naar muziek of doe bijvoorbeeld een meditatie. Ontspanning draagt namelijk ook bij aan een gezonde levensstijl.

Water dieet

Water is een van de belangrijkste stoffen in ons lichaam. Het is daarom belangrijk om voldoende water binnen te krijgen. Het volgen van een water dieet kan je hierbij helpen. Een water dieet begint vaak met het vervangen van andere dranken door water. Door het drinken van veel water is het lichaam beter in staat afvalstoffen af te voeren. Daarnaast is het volgen van een water dieet ook nog eens goedkoop. Een echte win-win situatie.   

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/