Neelix
Image default
Bedrijven

Heb je expat belastingadvies nodig?

Bij expats vermogensbeheer krijg je het beste expat belastingsadvies op maat door de jarenlange ervaring met belastingen wereldwijd. Het is belangrijk om goed advies te krijgen, doordat de kans groot is dat er in het buitenland andere regels zijn wat betreft de belastingregelgeving. Als je een goed inkomen hebt is de kans groter dat je conflicterende regels hebt. Ook zijn er uitzonderingsgevallen, voor als je nog in Nederland of België staat ingeschreven. Daarom kan het lastig zijn om te weten hoeveel geld je schuldig bent, en aan wie. Gelukkig hoef je dat dus allemaal niet zelf uit te zoeken, en staat expats vermogensbeheer voor je klaar.

Wanneer ben je een expat?

Een expat is niet hetzelfde als een emigrant. De bedoeling van een expat is dat je tijdelijk, of uiteindelijk permanent naar een ander land verhuist voor het bedrijfsleven. Dit is in het kort verhuizen voor je werk en is er vaak een kort verblijf waarin je afhankelijk bent van voorzieningen die in jouw eigen taal of in het Engels zijn. Een emigrant is net het tegenovergestelde. Als je gaat verhuizen naar een ander land, omdat je daar gewoon wilt gaan wonen dan ben je verplicht om naar werk te zoeken in dat land. Wel worden de verschillen met de jaren steeds kleiner.

Waarom is het advies zo belangrijk?

Ook al kom je niet in het buitenland te wonen, is belastingadvies altijd erg belangrijk. Dit komt doordat de fiscale wetten en fiscale regels telkens weer veranderen. Belastingvraagstukken in Nederland en België worden steeds complexer en het is gemakkelijk om het overzicht kwijt te raken. In het buitenland heb je juist andere regels die waarschijnlijk net zo moeilijk te overzien zijn en je hebt te maken met uitzonderingen. Daarom moet je dus altijd op de hoogte zijn wat je moet betalen. Daar kan expats vermogensbeheer je heel goed bij helpen.