Neelix
Image default
Groothandel

Hoe werkt een waterontharder met onthardingszout?

Wanneer u te maken heeft met hard water, kan het zijn dat u dit ontdekt door de vervelende gevolgen die hard water met zich mee kan brengen. Misschien heeft u regelmatig last van verstoppingen of zijn apparaten of machines kapot gegaan door kalkaanslag. Om dit in de toekomst te voorkomen bent u op zoek naar een oplossing, die u van deze problemen afhelpt. Een waterontharder kan hierbij helpen.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder is een toestel waar het water doorheen stroomt voordat het door de leidingen of uw machine stroomt. Het toestel is voorzien van een harsfilter die ervoor zorgt dat de kalk uit het water gefilterd wordt. Hiermee kunt u de problemen die veroorzaakt worden door kalkaanslag oplossen. Echter raakt het harsfilter op den duur verzadigd en dient dit gereinigd te worden met onthardingszout.

Wat is regeneratiezout?

Regeneratiezout is een ander woord voor onthardingszout. Onthardingszout heeft u nodig voor het reinigen van het harsfilter van de waterontharder. Het zout zorgt ervoor dat het harsfilter gespoeld wordt en op die manier de kalk afgeeft. Vervolgens wordt de kalk afgevoerd naar het riool. De spoeling van het harsfilter wordt ook wel regeneratie genoemd en daarom komt u ook regelmatig de term regeneratiezout tegen.

Het juiste zout kiezen

Wanneer u kiest voor een goede waterontharder is het niet verstandig om te bezuinigen op het onthardingszout. Het gebruik van het verkeerde zout kan namelijk problemen met de waterontharder veroorzaken waardoor deze alsnog niet zijn werk kan doen. Het is altijd verstandig om u te laten informeren door een specialist, zoals H. van Namen, over het juiste zout voor uw waterontharder. Zij kunnen u voorzien van meer informatie over het zout en vertellen welke vorm zout (tabletten, korrels of kristallen) het beste bij uw waterontharder passen. Daarnaast kunnen ze u informeren over de regelmaat waarmee u gebruik moet maken van het zout.

https://www.vannamen.nl/