Neelix
Image default
Dienstverlening

Belangrijke onderdelen van de elektra in huis

Voor mensen zonder kennis over elektriciteit, is het logisch om bij elektra zaken te kiezen voor een Elektricien in Arnhem. Het is logisch dat de elektricien over geschikte kennis beschikt. Echter kan het ook heel erg handig zijn om zelf ook wat kennis over elektra op te doen. Dit is niet alleen handig wanneer er zich problemen voordoen met de elektra, maar het is ook gewoonweg interessant. Daarnaast kun je door kennis over de verschillende onderdelen van elektra beter leren hoe je deze dingen moet onderhouden. De volgende dingen zijn belangrijk om te weten. 

Een meterkast

Iedere woning heeft een meterkast. In de meterkast komt de elektriciteit binnen. Er zijn strenge regels over hoe een meterruimte er uit moet zien. Hier mogen namelijk geen veranderingen in aangemaakt worden. Dit heeft te maken met de mogelijke problemen die de veiligheid in gevaar kunnen brengen. In de meterkast hangen per bedrijf dat elektriciteit levert verbruiksmeters. Dit is ook waar de meterkast zijn naam aan te danken heeft. 

De meterkast is dus een heel erg belangrijk onderdeel van de elektra in een woning. Niet alleen komt de elektra hier binnen, maar ook wordt hier alles wat met de elektriciteit te maken heeft geregeld. 

De groepenkast

Een ander belangrijk onderdeel van de elektra binnen een huis is de groepenkast. Net zoals bij de meterkast, heeft ook iedere woning een groepenkast. Een groepenkast maakt simpel gezegd een verdeling van de stroom tussen de verschillende groepen. Vaak wordt er gekozen om bepaalde ruimtes onder een groep te laten vallen. De keuken en badkamer bevinden zich bijvoorbeeld vaak in dezelfde groep. Wanneer er problemen zijn in een groep, hebben de andere groepen hier als alles goed werkt geen last van. Vier tot acht groepen zijn voor de gemiddelde woning normaal.