Neelix
Image default
Dienstverlening

Drie tips om snel en makkelijk te verhuizen

Verhuizen kan ontzettend tof zijn. In de meeste gevallen ga jij je er in je nieuwe huisje ontzettend op vooruit. Het verhuizen zelf vinden we doorgaans minder. In de periode rondom de verhuizing moet veel geregeld worden en we zijn doorgaans erg gestresst. Zie jij ook zo ontzettend op tegen jouw verhuizing? In dit artikel delen we een aantal tips om snel en makkelijk te verhuizen.

Je hoeft het niet alleen te doen

Je hoeft het niet alleen te doen. Sterker nog, in je eentje verhuizen is praktisch onmogelijk. Verhuizers inhuren is sterk aan te raden omdat zij jouw stress uit handen kunnen nemen. Jouw spullen van A naar B vervoeren is ineens niet meer jouw verantwoordelijkheid. Vind je het inhuren van een verhuisbedrijf toch een beetje duur? Probeer dan in je omgeving zoveel mogelijk mensen te ronselen die jou kunnen helpen met het sjouwen van meubels en dozen. Vele handen maken licht werk. 

Heb je voldoende dozen?

Veel mensen onderschatten hoeveel dozen ze nodig hebben om een volledige inboedel van A naar B te kunnen brengen. Niks zo vervelend als dat je de dag van tevoren enthousiast aan het inpakken bent en halverwege ineens geen dozen meer hebt. Koop voldoende dozen, deze zijn doorgaans helemaal niet duur. Ga ervan uit dat je per kamer ongeveer tien tot vijftien dozen nodig hebt om al je spullen kwijt te kunnen. Zorg ook voor wat piepschuim bolletjes of bubbeltjesplastic om je breekbare spullen veilig te houden tijdens de verhuizing.

Parkeerplek

Parkeren is altijd een drama. Als je een auto hebt, regel dan op tijd een parkeerplek in de buurt van je nieuwe huis. In veel gevallen zul je een vergunning moeten aanvragen en het kan zijn dat je daar eventjes op moet wachten. Als je verhuizers hebt ingehuurd, zorg dan dat je op de dag van de verhuizing een plekje gereserveerd hebt waar zij hun busje of vrachtwagen kunnen parkeren. In overleg met je nieuwe buurtbewoners valt vaak wel wat te regelen. Kortom: met een goede voorbereiding is het grootste deel van het werk al gedaan. Zo kun jij lekker snel al genieten van jouw nieuwe stulpje.