Neelix
Energie

Waarom heb je een meterkast upgrade nodig?

Uw huishoudelijke meterkast bevat veel elektrische componenten, waaronder de meter, de hoofdschakelaar en stroomonderbrekers. Ze regelen de stroom van elektriciteit in uw huis. Bij afwezigheid van een thuisbatterij van een zonnestelsel, wordt de energie die u niet gebruikt, geproduceerd door uw zonnestelsel, naar het net gestuurd. In het belang van de veiligheid moet uw meterkast voldoen aan de huidige normen en eisen van de distributeur. De elektrische meterkast is een essentieel onderdeel van uw elektrische systeem in huis. Als het niet goed werkt, kunnen er verschillende elektrische problemen optreden. Elektrische meters kunnen meerdere jaren meegaan. Wanneer er een begint te falen, kan vervanging door een elektricien ernstige elektrische veiligheidsproblemen en schade voorkomen. Constante uitschakeling van de stroomonderbreker, flikkerende lichten, kan betekenen dat de meterkast overbelast is en moet worden geüpgraded. Soms moet u bij wijzigingen in de elektrische code op nationaal of lokaal niveau een update uitvoeren. Als huiseigenaar ben je verantwoordelijk voor reparatie, onderhoud en vervanging van elektrische meterkasten. Gelukkig kost het vervangen van een buiten meterkast niet al te veel tijd, gemiddeld zo’n 4 tot 8 uur.

Heb ik een nieuwe meterkast nodig?

Als uw meterkast een oud achterpaneel van spaanplaat heeft, is dit brandgevaarlijk. In sommige gevallen, of als het achterpaneel van uw meterkast asbest is, moet uw meter worden geüpgraded naar een nieuwe. Daarom hebt u een nieuwe metalen elektriciteitskast nodig met een scharnierende, vuurvaste achterwand. Gelukkig is de meterkast laten vervangen prijs betaalbaar. U kunt de oude doos behouden en ernaast een nieuwe doos in portretstijl installeren, waarin de nieuwe hoofd veiligheidsschakelaar, meting, neutrale link en isolatie link zullen worden ondergebracht. Als alternatief kunt u deze doos verwijderen en volledig vervangen.

Gevaar bij het hoofdschakelbord

Als uw hoofdschakelbord een oud achterpaneel van spaanplaat heeft, is dit brandgevaarlijk. De blootliggende bedrading vormt een veiligheidsrisico en de meting heeft een upgrade nodig. U moet de oude keramische zekeringen vervangen. Als gevolg hiervan heeft u een nieuwe metalen elektriciteitskast nodig met een scharnierend, vuurvast achterpaneel. Zorg er ook voor dat een competente elektricien u daarbij helpt.