Neelix
Image default
Dienstverlening

Waarom heb ik last van een stroomstoring?

Stroomuitval is heel erg vervelend, en daarom doen mensen er alles aan om het te voorkomen. Veel mensen willen een stroomstoring voorkomen, maar ze weten niet waar het probleem vandaan komt. Het is daarom belangrijk om te weten hoe een stroomstoring ontstaat. Als je de juiste kennis hebt van hoe een stroomstoring ontstaat, dan kan je het ook voorkomen. Als je weet waardoor iets komt dan kan je dat tegen gaan. En dat kan je ook doen met een stroomstoring. Een stroomstoring is erg vervelend en kan meerdere oorzaken hebben. Denk hierbij aan blikseminslag, overbelasting of defecte apparaten. 

Schade en overbelasting

De oorzaak van een stroomstoring kan overbelasting zijn. Overbelasting ontstaat wanneer je te veel apparaten tegelijkertijd gebruikt die op een groep zijn aangesloten. Als je teveel elektrische apparaten gebruikt die op een groep zijn aangesloten dan ontstaat er kortsluiting. En kortsluitingen veroorzaakt stroomstoringen. Een stroomstoring kan ook ontstaan door een defect apparaat. Met een defect apparaat wordt bedoeld dat het apparaat schade heeft omdat het bijvoorbeeld nat is geworden of de elektriciteitskabels zijn beschadigd. Het is belangrijk om regelmatig te kijken of elektrische apparaten geen beschadigde elektriciteitskabels hebben. Dit moet je doen omdat dat ook vaak de oorzaak van een stroomstoring is. Kijk daarom regelmatig naar de staat van je elektrische apparaten.

Blikseminslag

Een stroomstoring kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Een van de oorzaken is een blikseminslag. Er kan ook een blikseminslag zijn bij het lokaal netbeheer. Als dit gebeurd dan kan er een grote plaatselijke storing komen waar meerdere mensen de dupe van zijn. Dit noem je dan een lokale storing. Als je een lokale storing hebt dan moet je het landelijke storingsnummer bellen om een melding te doen. Het kan soms uren lang duren voordat de stroom weer volledig werkt. Gelukkig is een blikseminslag niet de meest voorkomende oorzaak van een stroomstoring.