Neelix
Image default
Aanbiedingen

De paklijst; wat is het?

Voor sommige pakketten kan het handig zijn om op het pakket te zetten wat erin zit. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer pakketten van de leverancier naar een winkel verstuurd wordt. De winkelmedewerkers kunnen op deze manier in één oogopslag zien wat er in welk pakket zit. Op de paklijst staat geen informatie over de kosten of waarde van de inhoud, waardoor de paklijst ook geschikt is voor pakketten die verstuurd worden naar de klant. Een paklijst lijkt erg op een douaneformulier. Het is een opsomming waarin de specifieke inhoud van het pakket beschreven staat. Let er wel op dat de paklijst géén vervanging is van het douaneformulier of de handelsfactuur. In het buitenland wordt hier geen genoegen mee genomen en is de kans aanwezig dat u pakket vernietigd wordt. 

 

Paklijst enveloppen

Wanneer u documenten en formulieren toevoegt aan uw pakket, wilt u natuurlijk wel dat deze onbeschadigd en leesbaar blijven. U kunt hiervoor paklijst enveloppen aanschaffen. Er zijn plastic en papieren paklijst enveloppen. Dit zijn transparante enveloppen met een zelfklevende achterkant. U kunt uw documenten hierin doen en de envelop plakt vanzelf aan uw pakket. Zo blijven uw documenten beschermd tegen vuil en water en zijn ze wel leesbaar zonder dat het pakket opengemaakt hoeft te worden. U kunt de paklijst enveloppen gebruiken voor de paklijst, het douaneformulier, de handelsfactuur, de factuur van de inhoud of voor een ander document dat u mee wilt sturen met het pakket. Wanneer u meerdere documenten mee wilt sturen kunt u kiezen voor een stevige paklijst envelop. Deze kan meer gewicht aan dan de reguliere paklijst envelop. Zo weet u zeker dat uw documenten niet verloren gaan tijdens de verzending. U kunt de paklijst envelop zelfs gebruiken voor het adresetiket. Zo is tape en plakband overbodig geworden. 

 

Paklijst envelop bestellen

Voor paklijst enveloppen kunt u terecht bij Blok Packaging. Voor elk document is een passend formaat beschikbaar. Zo kunt enveloppen bestellen in A4, A5, A6, A7 en DL formaat. Bestelt u de paklijst envelop op werkdagen voor 17.00 uur? Dan wordt uw bestelling diezelfde dag nog naar u toegestuurd. 

 

https://blokpackaging.com/