Neelix
Image default
Dienstverlening

Tips voor het voorkomen van kortsluiting

Je kan veel apparaten controleren om kortsluiting voor te komen. Je kan het elektrische kabels controleren om de week, kijk of de apparaten niet versleten/beschadigd zijn. Let goed op dat er nergens water binnen de meterkast kan komen, Let op dat de kabels niet strak staan maar dat het beter losjes zit zodat de kabels nergens aan trekken en misschien zichzelf niet kapot maken. Plaats de kabels niet heel dichtbij elkaar dat kan ervoor zorgen dat de kabels elkaar gaan beschadigen. Zet niet teveel stroom op een vlak dit kan heel snel kortsluitingen veroorzaken en gebruik niet meer ampère dan toegestaan is.

wat zijn de oorzaken van kortsluitingen

Er zijn veel soorten schades die je kan krijgen in je stoppenkast, groepenkast en meterkast. Het kan gebeuren door water,overbelasting, ouderdom en nog veel meer. Vervang je draden om de paar jaar en controleer de draden om de week of 2. kijk goed of niks overbelast is en als iets overbelast is dan moet je zo snel mogelijk het veranderen

wat zijn de gevolgen van kortsluitingen

De gevolgen van kortsluiting is dat er vonken kunnen gaan overslaan het kan wel overgaan tot wel brand in je meterkast. Als er brand is gekomen in je meterkast dan is de kans heel groot dat de groepenkast kapot is gegaan door dus het vuur. Als er alleen kortsluiting is dan moet je zo snel mogelijk alles uitzetten in de meterkast en dan zou je een paar minuten moeten wachten zodat alles gereset wordt in je meterkast. Kijk of de meterkast goed geïsoleerd is zodat als er nog een keer een brand of iets gaat gebeuren dan is de kans veel kleiner dat als er brand is dat het niet heel erg verspreid door het pand heen maar alleen in de meterkast.