Neelix
Image default
Dienstverlening

Pijn bestrijden met TENS vanaf de vierde maand van de zwangerschap

Veel vrouwen die zwanger zijn ervaren rugpijn tijdens de zwangerschap. Naast de rugpijn kunnen zwangere vrouwen ook uitstralende zenuwpijn in de benen ervaren. Bent u vier maanden zwanger en heeft u last van rugpijn en uitstralende pijn in de benen tijdens uw zwangerschap? Dit kunt u veilig en doeltreffend behandelen met TENS.

TENS, Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, prikkelt de spieren en de huid door middel van kleine stroomstootjes. Dit gebeurt via een klein apparaat dat de stroomstootjes afgeeft. De stroomstootjes bereiken vervolgens via elektroden pleisters de huid en de spieren. Door de zwakke stroomstootjes wordt de zenuwgeleiding verstoort. De verstoring van de zenuwgeleiding kent meerdere voordelen, namelijk:

  • Spieren zullen zich ontspannen waardoor ze weer aangenaam aanvoelen
  • Het lichaam wordt door de stroomstootjes gestimuleerd om pijnstillende stoffen aan te maken, waaronder het lichaamseigen pijnstillende stofje endorfine  
  • Het pijnsignaal dat normaal gesproken richting de hersenen gaat wordt verstoort door de stroomstootjes, hierdoor ervaar je minder of helemaal geen rugpijn meer

Het grote voordeel van TENS is dat u het zelf kunt gebruiken, gewoon bij u thuis. Het apparaat kent een zeer makkelijke bediening. De sterkte van de stroomstootjes kunt u op ieder moment aanpassen aan uw behoeften. Om ervoor te zorgen dat de elektroden pleisters op de juiste plekken op het lichaam worden geplakt, is er een uitgebreide gebruiksaanwijzing bij het TENS apparaat toegevoegd. In de gebruiksaanwijzing staan duidelijke afbeeldingen, waardoor het plakken van de pleisters zeer  eenvoudig is.   

TENS bestrijdt ook de pijn van weeën

TENS is niet alleen inzetbaar tijdens de zwangerschap. Ook tijdens de bevalling is TENS een uitstekende manier om de pijn van weeën mee te bestrijden. En het belangrijkste, het is volkomen veilig voor uw baby en voor u. Dus ziet u een ruggenprik of andere pijn bestrijdende methoden niet zo zitten, dan biedt het TENS apparaat zeker uitkomst voor u. De pijn bestrijdende behandelingen met het TENS apparaat kunnen ingezet worden tijdens een bevalling in het ziekenhuis en een thuisbevalling.

Bij MaMMaTENS kunt u TENS huren voor bevalling. Er is keuze uit verschillende TENS apparaten. U kunt een apparaat per dag of voor een periode van 6 weken huren. In steeds meer gevallen heeft u recht op een vergoeding van uw zorgverzekering.

https://www.mammatens.nl/