Neelix
Image default
Dienstverlening

Leveren PVT-panelen in de winter voldoende rendement op?

PVT-panelen zijn de nieuwe vorm van zonneboilers. Het systeem combineert een PV-module, wat de technische naam is voor een zonnepaneel, met een zonnecollector. Aangezien een zonnepaneel stroom genereert met behulp van de zon en een zonnecollector voor warm water zorgt, heb je hiermee dubbele winst in handen. Fabrikant HRsolar is op het gebied van PVT-panelen een ware marktleider binnen ons land. Ondanks de alsmaar toenemende populariteit van de panelen spelen er ook nog veel vragen. Bijvoorbeeld of je in de winterdagen wel op warmte kunt rekenen.

Maximale energie aan de buitenlucht onttrekken, het hele jaar door

Op de hybride PVT-panelen kun je het hele jaar door rekenen. Dit komt doordat ze niet werken op basis van de warmte van de zon, maar het zonlicht. Lage temperaturen gooien dus geen roet in het eten. Is het bewolkt, dan kan de gekoppelde reguliere boiler het overnemen. De in het Zuid-Hollandse De Lier gevestigde marktleider op dit gebied vervaardigt vernuftige producten die maximale energie aan de buitenlucht kunnen onttrekken.

Van ontwerp tot oplevering

HRsolar is een fabrikant die zich bezighoudt met de productie en verkoop van zonne-energiesystemen op de Nederlandse markt. De focus van het bedrijf ligt op de zonthermische producten, oftewel de producten waarmee je warm water kunt opwekken. Het bedrijf weet zich op de markt te onderscheiden door zijn diepgaande expertise en het feit dat het zich met het gehele proces bezighoudt. De expert is bij elk product van ontwerp tot oplevering betrokken.

Subsidie voor een zonneboiler

Sinds 1 januari 2016 kan er gebruik worden gemaakt van subsidie voor een zonneboiler. Het gaat om de zogeheten ISDE-subsidie, die op zonthermische systemen met een collectoroppervlak tot 200 vierkante meter geldt. Afhankelijk van het specifieke product dat je aanschaft, kan de subsidie voor een zonneboiler oplopen tot wel veertig procent van het totale investeringsbedrag. De specialist in zonne-energiesystemen is u graag van dienst bij het indienen van de subsidieaanvraag.

Neem contact op met het bedrijf

Heeft u interesse in PVT-panelen en in de subsidie voor een zonneboiler? Neem dan gerust contact op met HRsolar of een van de officiële dealers. Bij de dealers kunt u ook langsgaan om bijvoorbeeld PVT-panelen te bestellen.