Neelix
Image default
Dienstverlening

Gehard glas: 5 voordelen om het in uw project te gebruiken

Gehard glas is een van de meest gewilde artikelen in elke glaswinkel. Wanneer zij volgens strikte kwaliteitsprocessen worden geproduceerd, zijn zij een van de meest veelzijdige alternatieven voor diverse soorten projecten.

Gehard glas is glas dat een thermische behandeling ondergaat in een proces dat harden wordt genoemd. Zij worden in een speciale oven verhit tot een temperatuur van ongeveer 700 graden Celsius en vervolgens snel afgekoeld.

Als gevolg van dit proces kan dit product een mechanische sterkte hebben die tot vijfmaal die van gewoon glas kan bedragen. Dit is echter slechts één van de voordelen van het gebruik van gehard glas in uw projecten. Controleer er een paar.

 

1. Hogere weerstand tegen schokken

Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste voordelen die gehard glas biedt. Omdat ze meer weerstand bieden, worden ze gebruikt op plaatsen waar bescherming nodig is tegen frontale botsingen van voorwerpen. Bovendien zijn zij bestand tegen thermische schokken, buigen en torderen.

 

2. Biedt meer veiligheid

Veiligheid is ook een van de sterke punten van gehard glas. Een van de kenmerken ervan is dat bij breuk de kans op ongelukken aanzienlijk wordt verkleind, omdat er een versplintering in kleine stukjes plaatsvindt. Naast het gebruik in buitenruimten, deuren en ramen, worden ze ook gebruikt in de douchecabine.

 

3. Bestand tegen verschillende temperatuursomstandigheden

De thermische capaciteit van het geharde glas is een ander verschil waar u op moet letten. Dankzij het fabricageprocédé dat zij ondergaan, kan dit materiaal aan beide zijden gelijktijdig verschillende temperaturen verdragen, vandaar dat zij bijvoorbeeld in kachels en ovens worden gebruikt.

 

4. Bescherming tegen de zon

Bescherm de bewoners tegen de inval van het zonlicht zonder de toetreding van natuurlijk licht in de omgeving in gevaar te brengen. Dit is een van de kenmerken van dit materiaal, dat steeds meer wordt toegepast in commerciële en residentiële projecten.

 

Het goede nieuws is dat het gebruik van dergelijk glas in een project kan resulteren in besparingen op het elektriciteitsverbruik, waardoor het gebruik van klimaatregeling installaties minder noodzakelijk wordt. Het is een trend in gebouwen die een duurzaamheidscertificaat willen verkrijgen.vereisen.

 

5. Veelzijdige toepassing

Gehard glas heeft gedifferentieerde kenmerken, en de toepassing ervan wordt uiterst veelzijdig. Ze kunnen bedrukt, reflecterend of zelfs gelamineerd zijn.

Met andere woorden: het zijn unieke stukken die een gedifferentieerde uitstraling en een moderne afwerking garanderen voor elk type project. De installatie ervan gebeurt meestal met behulp van specifiek glasbeslag, maar moet altijd worden uitgevoerd door gekwalificeerde vakmensen.