Neelix
Image default
Relatie

Machteloosheid en angst voor je relatie

Fijne relatietherapie Apeldoorn kan wel eens de redder van uw relatie zijn. Wanneer je langdurig in een relatie zit, maar eigenlijk niet meer zoveel voor elkaar voelt is het toch vaak lastig om het zomaar op te geven. Dat is volkomen logisch, want je hebt misschien wel jaren met elkaar doorgebracht. Je bent super verliefd op elkaar geweest en je snapt niet waarom het nu niet meer werkt. Dit kan erg verdrietig en frustrerend zijn. De eerste gedachte is vaak niet om er een punt achter te zetten. Als je zoveel leuke dingen met elkaar hebt meegemaakt is het erg lastig om afscheid te nemen.

Waar zit het probleem?

In zo’n geval zal relatietherapie Apeldoorn goed van pas kunnen komen. Na een aantal sessies ben je waarschijnlijk een stuk dichter naar elkaar toe gegroeid en zien jullie de kern van het probleem in. Erkennen waar het fout gaat is vaak al de eerste stap naar een betere toekomst. Op die manier kunnen jullie samen werken aan jullie band. Ook wordt er veel de ruimte gegeven om frustraties uit te spreken. Het is soms fijn om even te zeggen wat je allemaal dwars zit, vooral als er dan vervolgens wat mee gedaan wordt. De relatietherapeut zorgt dat de ander ook echt luistert.

Niet zomaar uit elkaar

Helemaal als je kinderen hebt is het ingewikkeld om laks over jullie relatie te denken en het maar gewoon uit te maken. De kans is groot dat er nog hoop is en dat jullie dingen alleen maar anders in hoeven te gaan zien. Praten is vaak de oplossing. Het is wel belangrijk dat jullie beide openstaan voor verbetering, anders heeft de behandeling weinig nut. Zolang jullie allebei gemotiveerd zijn om te werken aan een betere toekomst met zijn tweeën is de kans van slagen een stuk groter. Als je geïnteresseerd bent kan je me benaderen. Ik zie graag je berichtje verschijnen.