Neelix
Image default
Kinderen

Heeft je kind last van concentratieproblemen?

In Nederland zijn er een hoop kinderen  die last hebben van concentratieproblemen. Bij sommige kinderen komt dit door bijvoorbeeld ADHD, maar er zijn ook kinderen die hier soms last van hebben. Het is in ieder geval een probleem waar je aandacht aan moet besteden. Er zijn meer dan genoeg hulpmiddelen die kunnen bijdragen aan de concentratie van je kind. Wij willen je hier graag een aantal tips over geven. We hebben daarom een aantal dingen voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Een wiebelkussen in de klas

Een wiebelkussen, dat klinkt vooral als leuk speelgoed om lekker op te bewegen. Toch is dit niet waar dat voor gebruikt wordt. Een wiebelkussen leg je op je stoel. Dit zorgt ervoor dat kinderen in evenwicht moeten blijven en niet kunnen gaan hangen of bewegen. Dit is ideaal om in de klas te gebruiken of tijdens het eten. Het zorgt namelijk ook nog eens voor een verbeterd concentratievermogen. 

Sieraden om op te kauwen

Het blijkt dat kinderen zich beter kunnen concentreren op het moment dat zij ergens op kauwen of bijten. Je kunt dit goed terugzien, veel kinderen hebben afgekloven potloden of bijten hun mouwen kapot. Je kunt dit vervangen door bijvoorbeeld een bijtketting aan te schaffen. Het is goed voor de concentratie en het is ook nog eens een stuk hygiënischer. 

Goede omgeving

Een belangrijk onderdeel wat in veel gevallen vergeten wordt is de omgeving van een kind. Huiswerk maken aan de keukentafel terwijl iedereen door het huis loopt is bijvoorbeeld geen goed idee. Zorg ervoor dat je kind een goede werkplek heeft waar hij of zij zich kan concentreren op het moment dat dit nodig is. Dit zorgt bewust en onbewust voor een veel beter concentratievermogen. In stilte en rust kun je namelijk vele malen beter werken.