Neelix
Image default
Kinderen

Koopgids voor kinderfietsen

Koopgids voor kinderfietsen

Als je kinderen hun vrienden op de fiets zien voorbij komen, kunnen ze interesse tonen om ook te leren fietsen. In deze situatie kun je de kinderen steunen door ze een kinderfiets te geven. Je kunt een meisjesfiets 14 inch kopen voor je dochter maar natuurlijk ook een stoere jongensfiets. Het kan moeilijk zijn om de eerste fiets voor je kinderen te kiezen. Dat komt doordat je veel verschillende opties in de winkel en online kunt vinden. Zo zijn er verschillende merken, modellen en maten waaruit je kunt kiezen. Het kiezen van de beste kinderfiets wordt echter gemakkelijker als je je daarbij aan een aantal richtlijnen houdt die je hieronder kunt lezen.

De juiste maat fiets kiezen

Een fiets voor kinderen is anders dan fiets voor volwassenen. De maat van een fiets voor volwassen is gebaseerd op de lengte en hoogte van het frame. Bij een kinderfiets is de maat echter gebaseerd op de diameter van het wiel. Je kunt in een tabel opzoeken wat de beste fietsmaat voor je kind is. Wanneer je als vader naar de winkel gaat om fietsen te kopen voor je kinderen kun je het beste je pasjeshouder heren meenemen zodat je een betaalpas bij de hand hebt.

Het juiste type fiets kiezen

Het kiezen van de eerste fiets voor je kinderen is lastig. Er zijn drie opties om je kinderen te leren fietsen. Je kunt kiezen voor een loopfiets, een driewieler of een gewone fiets met zijwieltjes. Als je kind jonger dan 2 jaar is kun je hem of haar het beste een ​​driewieler geven. Deze fiets heeft drie wielen waardoor deze dus zeer stabiel is wanneer je kind op- en afstapt en erop fietst. Als je kind al sterk en handig is kun je voor een loopfiets kiezen. Op die manier kun je het evenwichtsvermogen van je kind ontwikkelen. Deze fiets is ontworpen zonder pedalen. Het moedigt je kinderen aan om de fiets met hun voeten te duwen en te stoppen. Ondertussen oefent je kind met vaardigheden als sturen en balanceren. Als laatste kun je een gewone fiets kopen en daar zijwieltjes aan bevestigen. Die zijn heel handig om te leren fietsen. Wanneer je kinderen hun evenwicht kunnen beheersen, kun je de zijwieltjes eraf halen. Je kinderen zullen ervan genieten om op hun eerste fiets rond te rijden met een rugzak kind met een flesje drinken.

Gemak en veiligheid

Kinderen kunnen snel groeien. Het is echter geen goed idee om een ​​fiets in een te grote maat te kopen. Je kinderen voelen zich misschien niet op hun gemak als ze op een te grote fiets rijden. Een te grote fiets is moeilijk te besturen. Om de veiligheid te garanderen, moet je ervoor zorgen dat de voeten van je kinderen de grond kunnen bereiken als ze op het zadel zitten. Fietsen op een te kleine fiets ook niet comfortabel voor je kinderen. Daarom moet je bij het kopen van de eerste fiets voor je kleintje veiligheid en comfort voorop stellen en de goede maat fiets kopen.