Neelix
Image default
Financieel

Nadenken over een expat pensioen

Ook als je geen expat bent, is het belangrijk om naar je expat pensioen te kijken. Het liefste zo regelmatig mogelijk, doordat er soms afspraken worden gemaakt over het pensioen die soms niet helemaal nagekomen worden. Het kan ook voorkomen dat er tussendoor wat aanpassingen gedaan moeten worden, zodat het pensioenplan altijd aansluit bij de situatie die zich op dat moment voordoet. Dit kan er weer voor zorgen dat de wensen voor de toekomst mogelijk worden gemaakt. Woon je tijdelijk in het buitenland voor werk, is het extra belangrijk om regelmatig na te gaan of alles nog steeds klopt. Dit hoeft niet alleen voor het pensioen te gelden, maar ook voor alle andere verzekeringen die lopen.

Wat is een pensioen?

Een pensioen wil zeggen dat je nog steeds inkomen krijgt, ondanks je gestopt bent met werken. Dit kan zijn dat je stopt met werken doordat je de leeftijd hebt bereikt dat je met pensioen kan gaan, of doordat je arbeidsongeschikt raakt. Een pensioen kan ook worden uitgekeerd aan jouw partner, mocht je overlijden.

Een pensioen bestaat vaak uit drie verschillende delen, namelijk de uitkering die je van de overheid krijgt, van een pensioenuitvoerder en het gedeelte wat zelf wordt geregeld. Dit kan gaan over al het spaargeld wat je hebt opgebouwd, of lijfrente.

Pensioen uitbetalen in het buitenland

Als je in het buitenland woont, kan je het pensioen op een buitenlandse bankrekening laten storten. Wel kan het zo zijn dat je hiervoor extra kosten van de bank krijgt. Daarom is het verstandig om alles te bespreken met een adviseur. In het gesprek wordt gekeken naar de situatie en de wensen die je voor de toekomst hebt, om er zeker van te zijn dat alles goed geregeld wordt. Bij expats vermogensbeheer wordt het allemaal zo snel en persoonlijk mogelijk gedaan, en het is goed om te weten dat het een erg betaalbare dienstverlening is.