Neelix
Image default
Financieel

Waar op te letten bij het kiezen van een spaarrekening

Het hebben van een spaarrekening is belangrijk. Het is een goede plek om je noodfonds op te slaan, waar je op tikt als je auto onverwacht reparaties nodig heeft of maanden zonder werk moet doorstaan.

Maar alle spaarrekeningen zijn niet hetzelfde, en er zijn belangrijke factoren die u moet overwegen voordat u er een opent. Hier zijn zes functies om te zoeken als u op zoek bent naar de best mogelijke spaarrekening. We kunnen je ook alvast meegeven dat het slim is om spaarrekeningen vergelijken op rente te overwegen bij het kiezen van een spaarrekening.

De rente die je krijgt op het gespaarde geld 

Het belangrijkste kenmerk van een spaarrekening is natuurlijk de rente. Het probleem is dat de rentetarieven van de meeste spaarrekeningen frustrerend laag zijn. Veel banken bieden een minuscule rente van 0,01 procent.

Je kunt je geld niet snel laten groeien met een dergelijk tarief. Maar het argument is altijd geweest dat spaarrekeningen niet de plaats zijn om geld op te bergen als je wilt dat het groeit. In plaats daarvan is het een veilige plaats om geld te houden dat u mogelijk snel nodig hebt om toegang te krijgen voor een noodgeval. Maar als u een hoger tarief kunt vinden, kunt u net zo goed het nemen. Ze zijn vrij zeldzaam. (Zie ook: 5 Beste Online Spaarrekeningen )

Zoek een spaarrekening zonder maandelijkse kosten 

Je zou denken dat met dergelijke lage rentetarieven, spaarrekeningen niet zou komen met vergoedingen. Maar verschillende banken vragen wel maandelijkse kosten om daar een spaarrekening bij te houden. Meestal moet u een bepaald minimum saldo handhaven om die kosten te vermijden.

Een bank kan € 5 per maand in rekening brengen als u bijvoorbeeld ten minste $ 300 op uw spaarrekening houdt. Zelfs als je redelijk goed bent over het houden van voldoende geld in je account, waarom zou je dan de kans nemen om een ​​boete op te lopen als je ooit te laag dompelt?

Wanneer u winkelt voor een spaarrekening, moet u een bank kiezen die geen maandelijkse kosten in rekening brengt. Deze spaarrekeningen zijn zelden de moeite waard. (Zie ook: Betaalt u deze 6 oneerlijke bankkosten? )

Zonder aanbetalingen is beter 

Sommige banken vereisen dat u een bepaald bedrag stort op uw spaarrekening wanneer u het opent. Meestal is dit een kleine hoeveelheid; zeg € 25. Dit is niet al te zwaar, vooral omdat je een spaarrekening opent om er echt geld in te stoppen.

Maar als u meer vrijheid wilt om uw spaarrekening met een nog lager bedrag te starten, moet u naar rekeningen zoeken die geen minimale openingsbetaling vereisen. Er zijn er wat, vooral in de vorm van banken die alleen online zijn. Zorg er wel voor dat deze accounts geen andere kosten bevatten die u later kunnen achtervolgen.

Overdrachten van het geld moeten gratis zijn

Geld besparen is niet eenvoudig. Maar als u regelmatige stortingen op uw spaarrekening kunt automatiseren, bespaart u waarschijnlijk elke maand minstens wat geld.

U wilt een bank die automatische overschrijvingen van uw bankrekening naar uw spaarrekening aanbiedt en ervoor zorgt dat de bank geen kosten in rekening brengt voor deze service. Zelfs als u een automatische overdracht van slechts € 50 per maand opbracht, bespaart u na een jaar € 600. Dat kan kloppen. 

https://vergelijk-gratis.nl