Neelix
Image default
Bedrijven

Wat bespaar je nou met zonnepanelen?

Je ziet het tegenwoordig steeds meer, moderne zonnepanelen. Steeds meer huizen, schuren of gebouwen hebben zonnepanelen op hun dak liggen. Maar wat levert het je nou op? En bespaar je nu echt op je energieverbruik? Hieronder krijg je meer te weten over de besparing van zonnepanelen.

Besparing

Naast de kosten van de zonnepanelen is er ook een andere belangrijke vraag, wat bespaar je nou met zonnepanelen op je dak? De opbrengsten van zonnepanelen verschilt natuurlijk per situatie. Het is namelijk afhankelijk van onder andere het vermogen van de zonnepanelen, het aantal zonuren en de hellingshoek waarin de zonnepanelen liggen. Het is natuurlijk logisch dat je meer kWh aan stroom oplevert wanneer de zon de hele dag geschenen heeft. Maar bij zonnepanelen mag je er van uit gaan dat een gemiddelde opbrengst van 85% van het geïnstalleerde vermogen geeft. Dit houdt in dat je met zonnepanelen met een totaal vermogen van 4.000 Wp, jaarlijks ongeveer 3.400 kWh aan stoom zal opleveren. Dit zal je een besparing van ongeveer €800 per jaar opleveren. De besparing met zonnepanelen zal alleen nog maar hoger worden. Dit komt doordat de prijzen van elektriciteit jaarlijks zullen toenemen. Je bespaart dus zeker wat geld op je energiekosten.

Energie terugverdienen

Je ziet hierboven dus dat je aardig wat geld ophaalt met zonnepanelen. Naar een paar jaar kan je zelfs genieten van gratis elektriciteit! Een gemiddeld huishouden doet er tussen de zeven en tien jaar over om de investering van zonnepanelen terug te verdienen. Maar wanneer je deze investering terug hebt verdiend, kan je bijna 20 jaar gratis elektriciteit opwekken. Om echt precies te berekenen hoeveel de zonnepanelen je gaan opleveren en wanneer je de investering hebt terugverdient, is het verstandig om dit altijd te laten checken bij Ribbers Solarworks. Zij kunnen een goede indicatie maken binnen hoeveel jaar jij je zonnepanelen hebt terugverdient.