Neelix
Image default
Bedrijven

Waarom het belangrijk is de aardlekschakelaar te testen

De aardlekschakelaar is heel belangrijk om de veiligheid van de elektra te garanderen, elektra blijft namelijk erg gevaarlijk ondanks het heel normaal wordt gevonden. De aardlekschakelaar is eigenlijk een automatisch apparaat dat wordt ingeschakeld wanneer er stroom wordt gelekt, dit kan komen doordat er twee beschadigde elektra draden met elkaar in contact komen. Om zeker te weten of de aardlekschakelaar het goed doet moet je hem testen, hieronder kun je er meer over lezen. 

Waarom testen?

Je wilt natuurlijk veilige elektra hebben, de aardlekschakelaar is hiervoor erg belangrijk. Om zeker te weten of de aardlekschakelaar het goed doet is het belangrijk om hem te testen, je kunt namelijk niet op een andere manier zien of de aardlekschakelaar goed werkt. Het is ook verplicht gesteld om de aardlekschakelaar op twee verschillende momenten in het jaar te testen. 

Hoe test je de aardlekschakelaar 

Het is erg makkelijk om de aardlekschakelaar te testen, het is namelijk een simpele druk op de knop. Op de aardlekschakelaar zit namelijk een knop met de letter “T” wanneer je deze indrukt wordt alle elektra uitgeschakeld omdat de aardlekschakelaar dan is ingeschakeld. Je wilt uiteindelijk wel je elektra weer terug hebben natuurlijk, hiervoor moet je de aardlekschakelaar opnieuw inschakelen. Wanneer de elektra niet terug komt is er iets mis met de aardlekschakelaar, je kunt dan het beste een elektricien bellen omdat een elektricien dit probleem het snelst kan oplossen.

Wanneer testen

Het is natuurlijk verplicht gesteld om de aardlekschakelaar op twee momenten in het jaar te testen, de populaire momenten hiervoor zijn de momenten dat de klok verandert van zomer- naar wintertijd en andersom. Je moet dan namelijk al vaak alle tijdgebonden apparaten opnieuw instellen, het is dan natuurlijk ook een kleine moeite om de aardlekschakelaar te gaan testen. Je weet hierdoor zeker dat je elektra weer goed en veilig is. 

 

Gerelateerde artikelen

Krijtverf in de woonkamer

Paardenmestcontainer huren

Ledlampen en bijbehorende service van Ledonline.nl