Neelix
Image default
Bedrijven

Hoe gaat het spoelen van een automaat bij Flushed in zijn werk?

Algemeen

Vaak blijft het belang van een automaat spoelen onopgemerkt, totdat zich ernstige problemen voordoen. Het spoelen van een automaatbak is een onderhoudsproces. Hierbij wordt de olie in een automaat vervangen door verse olie met een reinigingsmiddel. Dit reinigingsmiddel spoelt al het slib en vuil uit de automaat. 

 

Het spoelen van de automaat is een uitstekende manier van preventief onderhoud. De kans dat er technische problemen ontstaan wordt aanzienlijk kleiner als er tussen de eerste 60.000 en 90.000 kilometer wordt gespoeld. Ook als er zich problemen voordoen, zoals: bonken, slippen en slecht schakelen, kan het spoelen van de automaatbak deze klachten oplossen. 

Proces van het spoelen van de automaat

Bij het spoelen van de automaatbak wordt deze voorzien van schone ATF- olie. Als het nodig is dat de automaat moet worden gespoeld, wordt de auto eerst voor een proefrit genomen. Zo kan de flushspecialist de klachten zelf waarnemen. Hierna wordt de auto geplaatst op een brug. Dit wordt gedaan, zodat de flushspecialist de bodemplaat van de auto kan verwijderen. Voordat er aan de onderhoud wordt begonnen, wordt ervoor gezorgd dat het flushapparaat voorzien is van schone ATF- olie en een reinigingsmiddel. Na deze stappen is het tijd om het flushapparaat aan te sluiten op de automaatbak. Nu start de monteur het flushproces en gaat die zitten achter het stuur. Hiervoor maakt de monteur natuurlijk gebruik van een stoelhoes. Als de automaat wordt geflushed, bedient de flushspecialist de versnellingen. Op deze manier wordt de automaat optimaal schoongemaakt. Als het flushen klaar is, wordt de oude ATF- olie vervangen door hoogwaardige, schone en voertuigspecifieke ATF- olie. Als er is afgesproken dat het oliefilter wordt vervangen, wordt dit natuurlijk ook gedaan. 

Advies

Een automaat kan complex zijn. Als er klachten worden ondervonden of als er een vermoeden is dat de automaat toe is aan een onderhoudsbeurt, kan er altijd advies worden gevraagd aan een flushspecialist. Deze zal graag advies geven over het flushen van de automaat.