Neelix
Image default
Bedrijven

038 Woningontruiming

Maak het jezelf makkelijker, schakel een professional in!

Tja, ontruimen is een onprettige bezigheid waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Ongeacht of het de woning van een dierbare is, of dat het een van je bedrijfspanden is die ontruimt dient te worden. Hoe je de ontruiming organiseert maakt echter een wereld van verschil.

Waarom je jezelf een plezier doet met het uitbesteden van een woningontruiming.

Wat moet er gebeuren met de inboedel? Hoe lever ik het pand op tijd aan de woningstichting op? Hoe coördineer ik de ontruiming met de woningstichting of notaris? Ik schrijf dit artikel omdat ik graag mijn mening met je deel, je hoeft het wiel immers niet compleet opnieuw uit te vinden. Wie net als ik eerder voor een ontruiming heeft gestaan, herkent deze vragen. De meeste mensen zijn net als ik van mening dat het prettig is om ondersteund te worden bij het ontruimingsproces. Zeker wanneer de ontruiming plaatsvind na het overlijden van een dierbare, is het prettig als er ervaren professionals zijn die met afstand een helder overzicht houden op het geheel. De eerste keer dat ik met een ontruiming van een dierbare in aanraking kwam, hielp een goede vriendin me bij de organisatie. Tegen de tijd dat we ons door de inboedel heen gewerkt hadden, moesten de praktische zaken nog geregeld worden. Contact opnemen met de woningstichting, verhuizen en afvoeren van de inboedel en het schoonmaken van het huis. Al met al een flinke inspanning, zowel mentaal als emotioneel.

Tijd voor een andere aanpak van een woningontruiming, minder gedoe en meer rust.

Afgelopen maand kwam ik helaas opnieuw in aanraking met de ontruiming van een woning van een van mijn familieleden. Een kennis drukte me op het hart om het ontruimingsproces uit te besteden, dus besloot ik het deze keer anders aan te pakken. Wat een verschil zeg!

Ik nam contact op met het bedrijf 038 Woningontruiming en nadat ik de situatie had geschetst stelden ze voor om een afspraak in te plannen voor een bezichtiging van de woning. Tijdens de bezichtiging van de woning liepen we door alle stappen van de ontruiming en stelden we samen een zorgplan op. Hierin werden alle eisen van de familie en de woningstichting opgenomen. De vrijblijvende offerte die vooraf gegeven was door het bedrijf kwam overeen met de inschatting die in de woning gemaakt werd. Vandaar dat we meteen over konden gaan tot actie. Ik overhandigde de contactgegevens van de woningstichting en notaris en de sleutel van de woning zodat de ontruiming kon beginnen.

Twee dagen later ging ik langs de woning om te zien hoe het ervoor stond en ik was onder de indruk van de voortgang. De gehele inboedel was inmiddels uit de woning gehaald. Het deel dat voor de familie bewaard moest worden stond inmiddels in de tijdelijke opslag van het bedrijf. Het deel dat we niet wilden bewaren was inmiddels gedoneerd of verkocht via het netwerk van 038 Woningontruiming. Zoals afgesproken waren zowel de vloer als de ondervloer verwijderd net als het behang. Zo kon de woning compleet kaal opgeleverd worden aan de woningstichting. Nadat ik het appartement bekeken had, kwamen er twee dames van 038 Woningontruiming langs om de eindschoonmaak te doen.

De investering in professionals bij een woningontruiming is het waard!

Al met al is een ontruiming altijd een inspannende bezigheid die je het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebt. Of je de klus echter helemaal alleen aanpakt of professionals inschakelt maakt een groot verschil. Op die manier kan je je aandacht richten op wat er echt toe doet.

Hoewel het hoofdkantoor in Zwolle gevestigd is, bieden ze hun diensten door het gehele land aan. Dus of u nu in Zwolle, Meppel, Apeldoorn of Amsterdam een woning of bedrijfspand moet laten ontruimen, 038 Woningontruiming kan u de gewenste professionele hulp bieden. 038 Woningontruiming levert voornamelijk maatwerk afhankelijk van jouw eisen en wensen en nemen de tijd om die samen te inventariseren.

Ik hoop natuurlijk dat ik voorlopig niet opnieuw in aanraking kom met de ontruiming van een woning van een familielid maar als het wel het geval is weet ik in ieder geval hoe ik het aanpak.

https://www.038woningontruiming.nl/