Neelix
Image default
Banen en opleidingen

Start vandaag nog met de opleiding kapper

nieuwe Opleiding kapper is er voor iedereen die er van droomt om kapper te worden. Veel meisjes en jongens willen als ze jong zijn later graag kapper worden. Echter is er maar een klein deel die deze droom uiteindelijk waarmaakt. Echter is het voor iedereen mogelijk om de opleiding kapper te volgen.

Wat leer je tijdens opleiding kapper?

Allereerst leer je natuurlijk tijdens de opleiding kapper hoe je het beste iemands haar kan behandelen, door te knippen, scheren, verven of permanenten. Echter zijn er zo veel mensen met zo veel verschillende haren, waardoor je niet zo maar in een dag alle trucjes van het vak hebt geleerd en onder de knie hebt. In de opleiding kapper leer je dus omgaan met al deze verschillende haartypes. Daarnaast zijn er ook mensen die niet naar de kapper komen voor een knip of verfbeurt, maar die hun haar gewoon in een mooie coupe willen laten zetten. Dit wordt vaak gedaan voor een bruiloft. Ook het maken van deze verschillende mooie coupes leer je op de opleiding kapper.

Werken in een kapsalon of toch beginnen voor jezelf

Na het afronden van de opleiding kapper kun je ervoor kiezen om in een bestaande kapsalon te werken, waar jij onder een baas zal gaan werken. Vaak regelt deze baas de studio, de benodigdheden en de marketing. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om voor jezelf te beginnen. Dit kun je doen door je eigen studio op te zetten, maar je kunt ook bij mensen aan huis knippen of mensen langs laten komen bij jou thuis waarna je ze bij jou thuis een kappersbehandeling zal geven. Echter moet je dan wel zelf een ruimte regelen, benodigdheden aanschaffen en klanten werven. Je hebt dan wel de vrijheid van je eigen bedrijf.