Neelix
Image default
Auto's en Motoren

Wat is auto detailing?

De uitstraling van een auto kan in de loop van de tijd zowel aan de buitenkant als binnenkant afnemen. Dit kan komen door de omgeving waarin de auto rijdt. Dit kan zorgen voor lichte beschadigingen en doffe plekken op de lak van de auto. Daarnaast kan het interieur van een auto ook beschadigingen oplopen. Auto detailing biedt hier een goede oplossing voor. Bij auto detailing wordt er namelijk gekeken naar de specifieke kenmerken van een auto en welke reiniging hiervoor nodig is. Dit is dan ook anders dan een reiniging bij de wasstraat waarbij alle verschillende soorten auto´s dezelfde wasbehandeling ondergaan. Bij auto detailing gaat het om een grondige reiniging van exterieur en interieur van een auto. In dit artikel lees je meer over de behandelingen die mogelijk zijn en de prijzen die hieraan verbonden zijn.

Reiniging van binnen- en buitenkant

Er bestaan veel verschillende soorten behandelingen op het gebied van auto detailing. Hierbij kun je denken aan behandelingen voor het interieur van de auto, maar ook aan lakbehandelingen. Tegenwoordig zie je steeds meer auto’s met een matte lak. Hiervoor zijn ook speciale behandelingen mogelijk. Daarnaast behoort het grondig polijsten van een auto ook tot de opties. Polijsten behoort ook tot de mogelijkheden bij de meeste wasstraten. Polijsten bij een auto detailing speciaalzaak is een stuk uitgebreider dan bij de wasstraat. Verder kan zowel stoffen als lederen bekleding in de auto grondig gereinigd worden. Het is zelfs mogelijk om de airco en de ramen zorgvuldig te laten schoonmaken.

Hoeveel kost het?

Aan deze specialistische behandelingen hangt wel een prijskaartje. Het is natuurlijk een stuk uitgebreider dan een bezoek aan de wasstraat. Je kunt kiezen voor een behandeling waarbij de gehele auto wordt gereinigd. De kosten die hieraan verbonden zijn komen neer op gemiddeld €2200. Het is ook mogelijk om voor een kleinere behandeling te gaan, zoals een lakcorrectie, of een dieptereiniging voor het interieur. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €300 tot €700. Het is een duurzame investering in je auto waar je lang plezier van zult hebben. Vooral bij auto´s uit het duurdere segment zijn specialistische auto detailing behandelingen een veel gekozen optie.