Neelix
Image default
Zakelijk

Waarom een instructievideo

Een instructievideo wordt vaak gemaakt om iets uit te leggen. Hierdoor kan de kijker zelf aan de slag met een product of stappenplan. Dit om een proces makkelijker te maken of te versnellen. 

Wat zijn nou de juiste stappen voor een instructievideo? 

  1. Als eerste bespreek je samen met een van de werknemers je wensen en het doel wat je wilt bereiken. Zo komen de ideeën op tafel te liggen en de elementen die belangrijk zijn om in de video terug te laten komen.
  2. Als de wensen en ideeën bekend zijn, wordt alles uitgewerkt op papier. Dit is in de vorm van een script of draaiboek. Dit zorgt er namelijk voor dat de planning en verwachtingen goed op elkaar afgestemd kunnen worden. Dit is natuurlijk ook makkelijk omdat je dan precies weet wat er nodig zal zijn om de video te maken.
  3. Zodra het script compleet is, is het tijd voor de videoproductie. Tijdens deze fase worden alle beelden geschoten die nodig zijn, dit om het verhaal natuurlijk kloppend te maken. Het draaiboek is hierin leidend en zorgt ervoor dat het verhaal uiteindelijk compleet is. De video wordt gemonteerd tot een geheel van ongeveer 1,5 minuut. Zodra deze wordt opgeleverd is er altijd nog ruimte vrij voor feedback om de laatste correcties te maken. 
  4. Bij de laatste stap zorgt dit bedrijf ervoor dat de video in het juiste formaat op de juiste pagina’s wordt geplaatst. Door Advertenties wordt ervoor gezorgd dat de juiste doelgroep op het juiste moment bereikt wordt.

Wil je nou toch meer informatie? Neem gerust contact op met een van de werknemers.