Neelix
Image default
Auto's en Motoren

3 mogelijkheden om een goedkope autoverzekering af te sluiten

Het afsluiten van een autoverzekering is eigenlijk een beetje een noodzakelijk kwaad. Voor iedereen die met een auto rijdt geldt dat een dergelijke verzekering namelijk moet worden afgesloten. De wettelijke verplichting die geldt voor de autoverzekering beperkt zich tot de zogenaamde WA-verzekering. Het is deze verzekering die ervoor zorgt dat de schade die je aanbrengt aan derden altijd is ingedekt. Dit is meteen ook de meest goedkope autoverzekering die er af te sluiten valt. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je er rekening mee moet houden dat deze autoverzekering niet voor iedereen de beste keuze zal zijn. Wil jij graag de best passende, goedkope autoverzekering voor jou kunnen afsluiten? Verdiep je dan even in de aangehaalde mogelijkheden hier op deze pagina.

            1.) Breng al je verzekeringen onder bij dezelfde verzekeraar

Heel wat mensen zijn van mening dat het niet interessant is om alle verzekeringen bij één en dezelfde partij onder te brengen. Dit omdat elke verzekeraar wel een bepaalde verzekering heeft waarin ze uitblinkt. Daar valt natuurlijk iets over te zeggen. Toch is het zomaar mogelijk dat je bij jouw huis-en-tuin verzekeraar de meest goedkope autoverzekering kan afsluiten. Dit niet in het minst wanneer je reeds over een bepaalde verzekeringsportefeuille beschikt bij de verzekeraar in kwestie. Door meerdere verzekeringen bij één en dezelfde partij onder te brengen kan je in de praktijk veelal rekenen op een zogenaamde kwantumkorting.

 

De kwantumkorting die je kan ontvangen zorgt ervoor dat ook de duurdere autoverzekeringen een stuk voordeliger kunnen worden. Zoals eerder reeds aangegeven is het zo dat lang niet altijd de WA-verzekering de beste keuze is, integendeel. Wat namelijk bijvoorbeeld wanneer je nog maar net een nieuwe auto hebt gekocht? Daarnaast is het zo dat de meeste banken ook eisen dat je voor jouw autoverzekering kiest voor een allrisk zolang de aflossingsperiode nog lopende is. Zou je graag een complete, maar tegelijkertijd toch ook een goedkope autoverzekering willen kunnen afsluiten? Dan kan het interessant zijn om je verzekeringen te bundelen bij één en dezelfde verzekeraar. Zo geniet je altijd van de scherpst mogelijke prijs!

            2.) Probeer de polisvoorwaarden zo beperkt mogelijk te houden

De tweede tip van deze pagina is wellicht de meest voor de hand liggende. Wil je graag de meest goedkope autoverzekering op de markt afsluiten? Dan spreekt het voor zich dat je de polisvoorwaarden zo beperkt mogelijk zal willen houden. De WA-verzekering is de meest beperkte verzekering die er is voor auto’s. Dit heeft te maken met het feit dat ze louter en alleen dekkingen voorziet voor de schade aan derden. De schade die je kan lijden aan je eigen voertuig zal met deze verzekering dus helaas nooit worden ingedekt.

 

Je moet jezelf zoals eerder aangegeven wel altijd de vraag stellen of de WA-verzekering voor jou de best mogelijke verzekering is. Veelal zal dat namelijk niet zo zijn. Ook wanneer je toch een uitgebreide autoverzekering wil afsluiten kan je echter op verschillende vlakken besparen. Een goedkope autoverzekering afsluiten is bijvoorbeeld altijd mogelijk wanneer je ervoor kiest om een goede vergelijking uit te voeren tussen verschillende verzekeraars. Of je daarbij nu kiest voor de WA-verzekering of de beperkt of volledige cascoverzekeringen, je bent altijd verzekerd van een uitstekende kostprijs voor het verzekeren van jouw auto.

               Let op met extra dekkingen voor je goedkope autoverzekering

Niet alleen moet je bij het afsluiten van een autoverzekering kijken naar de standaard polisvoorwaarden waarover ze beschikt. Een belangrijk extra aandachtspunt is dan ook terug te vinden onder de vorm van de extra dekkingen die je kan afsluiten. Veel mensen kiezen op dit vlak voor onder meer het afsluiten van:

 

  1. Een rechtsbijstandsverzekering;
  2. Een bestuurdersverzekering;
  3. Eén van de verschillende andere aanvullende dekkingen;

 

Het spreekt voor zich dat deze extra dekkingen in bepaalde situaties best gunstig kunnen zijn. Dat geldt echter niet voor iedereen. Je dient je daarbij dan ook vooral de vraag te stellen hoeveel je precies met je auto rijdt. Des te meer kilometers je doet op jaarbasis, des te interessanter dergelijke aanvullende dekkingen zijn. Let wel, wanneer je belangrijkste zorg is om een goedkope autoverzekering af te kunnen sluiten spreekt het voor zich dat je deze extra dekkingen vooral zoveel mogelijk moet proberen te voorkomen.

            3.) Zorg dat je, je tegen de meest gunstige voorwaarden kan verzekeren

Al dan niet een goedkope autoverzekering kunnen afsluiten is iets waar je in de praktijk als toekomstige verzekeringnemer ook zelf een bepaalde invloed op hebt. Je moet er immers rekening mee houden dat er bij het bepalen van de premie van een autoverzekering ook altijd wordt gekeken naar bijvoorbeeld de specificaties van het voertuig. Een goedkope autoverzekering afsluiten voor een zware Ferrari is dan ook net wat lastiger dan voor een eenvoudige Fiat of Opel. Door een goedkopere, lichtere auto aan te kopen kan je er dan ook voor zorgen dat een goedkope autoverzekering afsluiten beter tot de mogelijkheden behoort.

 

Ook van belang op dit vlak is het feit dat je altijd dient te zorgen voor een zo optimaal mogelijk schadeverleden. Rij voorzichtig en zorg er op die manier voor dat je zelf geen schade veroorzaakt aan derden. Op deze manier kan je zorgen voor een betrouwbaar schadeverleden waardoor verzekeraars er geen enkel probleem mee zullen hebben om je te verzekeren. Bovendien is een goedkope autoverzekering afsluiten zo een flink stuk eenvoudiger.

            Extra tip! Autoverzekeringen vergelijken is altijd een must!

De informatie op deze pagina afronden doen we met nog een extra tip. Wil je zeker kunnen zijn van een goedkope autoverzekering? Dan moet je altijd een objectieve vergelijking uitvoeren tussen de verschillende verzekeraars. Daarbij moet je evenwel niet alleen maar rekening houden met de kostprijs van de verzekering. Ook het schenken van speciale aandacht aan de voorwaarden is van belang. De WA-verzekering zal bijvoorbeeld altijd de meest voordelige verzekering zijn, maar is deze voor jou ook wel echt de interessantste? Hou tijdens het uitvoeren van een vergelijking grondig rekening met alle verschillende aspecten van auto verzekeren en zorg er op die manier voor dat je met zekerheid een goedkoop exemplaar kan afsluiten. Dit is zeker een belangrijke tip om bij stil te blijven staan.