Neelix
Image default
Auto's en Motoren

Occasion Lexus CT

Als je er in slaagt een occasion Lexus CT in de wacht te slepen, dan moet jij een gelukkig mens zijn. Met de Lexus CT koop je een bijzondere auto, een auto die vanaf 2011 op de Nederlandse wegen te gast is. De Lexus kreeg in 2014 een kleine update en wordt wereldwijd verkocht.

Hybride auto uitgevoerd als luxe hatchback

De Lexus CT is een hybride auto uitgevoerd als luxe hatchback. Na de lancering in 2010 kwam een jaar later de Lexus ook in ons land en in 2014 werd het uiterlijk van de wagen iets aangepast, onder meer met een andere grille. De Lexus CT beschikt over een 1.8 liter VVT-i V4 benzinemotor en heeft een vermogen van 136 PK. Je kiest zelf uit de verschillende rij instellingen, die variëren van ‘Normaal’ tot ‘EV’. Om dat laatste geval rijdt de auto op de elektromotor en worden dus ook geen schadelijke stoffen uitgestoten. De Lexus CT wordt geroemd om het rijcomfort en met name om de veiligheid. Niet voor niets wordt deze auto een van de veiligste auto’s in zijn klasse genoemd, dit onder meer door VSC, Vehicle Stability Control. Optioneel kun je er bovendien tal van extra veiligheidsopties bijnemen.

En dan start de auto ineens niet meer en bel je met RoadGuards

Hoewel zeer betrouwbaar en veilig, kan het zomaar zijn dat je op een dag bellen moet met RoadGuards met de mededeling “auto start niet”. Geen probleem, want vaak al een half uur na je belletje is er een monteur ter plaatse die er vaak snel in slaagt het probleem te verhelpen. Een abonnement is niet nodig, je betaalt gewoon de kosten voor de werkzaamheden die de monteur aan je auto uitvoert. En dat is best een geruststellende gedachte, zelfs als trotse eigenaar van een Lexus CT.