Neelix
Image default
Woning en Tuin

Wat is een natuurlatex matras?

’s Nachts wil je goed kunnen slapen op een betrouwbaar matras

Kwalitatief goede en betrouwbare matrassen zijn van groot belang om ’s nachts goed te kunnen slapen. Daarom is het zaak om te zorgen dat er een kwaliteitsmatras op je bedbodem ligt die jouw lichaam op alle drukpunten goed ondersteund. Een perfect matras om dit te realiseren is een natuurlatex matras. Wat is dit exact voor matrassoort en waarom is dit type matras zo aantrekkelijk? Alles over de kenmerken en voordelen van natuurlatex matrassen.

Natuur latex matrassen: wat zijn dit voor matrassen?

Een matras van natuurlatex is een matras dat gemaakt is van natuurlijk plantaardig rubber, gemaakt van sappen uit een rubberboom. Een natuurlatex matras bestaat niet volledig, maar gedeeltelijk uit natuurlatex. Voro de rest is er in dit type matrassen ook synthetische rubber gebruikt. 

Goed als je last hebt van allergieën

Een matras van natuurlatex is ideaal als je veel en vaak last hebt van allergieën. Matrassen van latex hebben namelijk een antibacteriële werking, weren schimmels en zijn goed bestand tegen huisstofmijten. Matrassen met natuurlatex zijn dus zeer hygiënisch. 

Andere voordelen van natuurlatex

Het ligcomfort van een matras met natuurlatex is haast ongeëvenaard. De latex vormt zich naar jouw lichaam en zorgt overal voor een perfecte ondersteuning. Prettig is dat de latex sterk en flexibel is en daarmee geschikt is voor alle soorten slapers. Of je nu op je zijn ligt, op de buik of op je rug: met natuurlatex slapen alle soorten slapers goed! Voordelig aan natuurlatex is verder de brede keuze die er is qua matrassoorten en -formaten. Of je nu een eenpersoons, tweepersoons of een kindermatras zoekt: het is allemaal mogelijk!