Neelix
Image default
Internet

Kies passend internet voor je huishouden.

Internet vergelijken

Het juiste internet wat nodig is hangt van een aantal factoren af. Internet kiezen doe je op je gebruiksgedrag, huishouden en budget. Hier een aantal stappen om internet vergelijken en de juiste keuze te maken. Soms kost het even wat tijd maar bij de juiste keuze heb je ook de juiste kwaliteit. Goedkoop internet is zeker niet slecht en meestal net zo stabiel en snel als duur internet.

Kies je snelheid en onderzoek je regio

Snelheid van het internet wordt uitgedrukt in bandbreedte. Dit zijn het aantal MB’s per seconde. Dit is de snelheid van download verkeer tussen internet en de computer van de gebruiker, uitgedrukt in megabit per seconde. Uiteraard geld de regel: Hoe meer apparaten er in huis aangesloten zijn op het internet netwerk hoe hoger en sneller de bandbreedte is vereist. Daarnaast is het belangrijk te kijken welke internet providers actief zijn in jouw regio. Niet elke regio heeft dezelfde provider. Dit geld vooral voor landelijke gebieden en dorpen. In steden opereren meestal meerder providers. Ook is niet op elk adres glasvezel mogelijk. Dit heeft te maken met de aansluiting in de woning. Ook niet zijn op elk adres het maximaal aantal beloofde MB’s beschikbaar. Terwijl je wel meer betaald voor 100 MB kan het zijn dat je thuis maar 50 MB haalt en dat je bij de beloofde 50 MB maar 30 MB haalt. Dat is dan een kwestie van inschatten en een afweging maken voor de keuze van internet providers.

Soorten internet opties

Je kunt onder andere internet kiezen via de kabel, glasvezel of satelliet. De kabel en glasvezel bieden betrouwbaar internet. Satelliet internet is geschikt voor afgelegen buitengebieden, niet altijd zeer stabiel en ook trager en vaak wat duurder. Om een goede keuze te maken kun je online verschillende pakketten vergelijken en doornemen. Tevens kun je bij verschillende providers advies vragen welke internet verbinding het beste bij je past. Laat je niet teveel extra’s aansmeren omdat dit hoog in kosten op kan lopen, er niet altijd gebruik van wordt gemaakt en deze al snel overbodig zijn. Tevens kun je voor extra korting gaan voor een combinatie pakket van internet, TV en bellen.

Kijk wat je nodig hebt

Welke bundels je denkt nodig te hebben is afhankelijk van het huishouden en gebruik binnen dit huishouden. Veel MB’s zullen worden gebruikt als je zware bestanden download zoals films en games. Maar bij gewoon surfen en veel schrijven kun je met 50 MB ook al goed de dag doorkomen. Hoe groter het huishouden hoe sneller internet gewenst is maar je betaald ook al snel teveel voor een paar extra MB’s. Dus daarbij is het belangrijk die afweging te maken of het wel daadwerkelijk nodig is. Besparen op internet kan dus door verschillende providers te vergelijken. Dit gaat niet over een dag ijs. Het is verstandig kritisch te zijn hierop. Ben je een echte Netflix fan? Ook dan is het fijn om redelijk snel internet te hebben want anders kunnen films en series gaan haperen. Ben je met een persoon qua huishouden? Dan is 100MB of sneller vaak overbodig. Als je veel belt met de vaste telefoon kun je voor een paar euro in de maand ook al voordelig vaste telefonie bij je internetverbinding krijgen.