Neelix
Image default
Boeken en Tijdschriften

Welke omslag biedt de beste bescherming voor jouw boek?

Als je een boek laten drukken, heb je veelal een aantal opties of voorkeuren waar je uit kunt kiezen. Dit heeft betrekking op de vorm van het boek. Zo kun je kiezen uit het soort papier of het formaat. Ook qua kaft heb je de keuze. Veelal heb je hierbij de keuze tussen een hardcover of een softcover. Verschillende afwegingen kunnen leiden tot andere keuzes. Misschien is bescherming één van de factoren die je in het oog houdt. Wat zijn in dat geval de beste keuzes die je kunt maken als je een boek laat drukken?

Bescherming wanneer je een boek laat drukken

Het is mogelijk dat je jouw boek laat drukken bij Ezbook. Hierbij heb je de keuze uit vier soorten omslagen: hardcover, geniete binding, ringbinding of paperback (softcover). Het zal je niet verbazen dat de hardcover de beste bescherming biedt voor jouw boek. Een harde kaft is zeer duurzaam, deze gaan lang mee. Als je de hoogste eisen stelt aan de bescherming van je boek, kies je sowieso voor een hardcover. Daarnaast kun je kiezen voor de genieten binding. Deze is voorzien van twee stevige nieten die de boel goed bij elkaar houden. Deze afwerking is tevens sterk, hoewel de voorkant natuurlijk zacht is. Qua bescherming is deze omslag wel minder dan de hardcover. De derde optie waarvoor je kunt kiezen is de ringbinding. Hierdoor wordt het werk bij elkaar gehouden middels ringen. Deze ringen zijn erg sterk, waardoor de mate van bescherming sterker is dan je misschien zou verwachten. Tot slot is er de paperback variant, ook wel bekend als een softcover. Deze variant biedt de minste bescherming. Echter scoort deze omslag wel beter op andere fronten. Zo kun je veel meer ontspannen een boek met softcover lezen in vergelijking met een boek met een harde kaft. In al zijn eenvoud ziet een softcover er tevens goed uit. Maar als bescherming belangrijk voor je is, kies je voor een hardcover.

Andere factoren boek laten drukken

Er zijn nog een aantal andere eigenschappen waarbij je de keuze hebt als je een boek laat drukken. Ten eerste is er de kwaliteit van het papier. Bij Ezbook heb je de keuze tussen tekstdruk of beelddruk. Beelddruk is meer gericht op fotoboeken, tekstdruk op reguliere boeken. Bij tekstdruk heb je de keuze tussen off white of crème mat – Romandruk. Bij beelddruk verschilt vooral de stevigheid: 135, 160 of 250 gram. Steviger betekent logischerwijs betere bescherming en duurzaamheid. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende formaten boeken. Zo kun je kiezen voor een klein (A6 staand of liggend), gemiddeld (A5 staand, A5 liggend, kinderboek, pocket of pocketboek) of groot (A4 staand, A4 liggend, vierkant, wetenschappelijk of koffietafelboek). Je hebt dus flink de keuze als je jouw boek laten drukken wilt bij Ezbook.