Neelix
Image default
Winkelen

Waarom slapen op een boxspring gezonder is

De samenwerking tussen een matras en een boxspring biedt een goede ondersteuning aan je lijf én helpt je beter te slapen. Oppervlakten die zacht zijn voor je lichaam helpen het nagenoeg vrij te maken van spanningen, en omdat je lijf zich kan ontspannen, wordt je beter uitgerust. Maar wat is nou precies de voordelen van slapen op een goede boxspring? Hieronder hebben we er vijf voor je op een rijtje gezet.

Stijfheid in rug en nek

Als je niet op een goed-ondersteunde boxspring slaapt, geeft je matras vaak niet voldoendeondersteuning en kun je last krijgen van een stijve nek en rug. Een goede boxspring biedt voldoende steun aan je rug en nek, waardoor deze zichzelf kan herstellen. Het verzacht de drukpunten, wat beter is voor je gezondheid.

Juiste lichaamshouding

Het verkeerde type bed kan je dwingen in een verkeerde houding te slapen. Een boxspring helpt om je lichaam in een juiste houding te krijgen. Tijdens het slapen moet je ruggengraat in een “S” buigen. De juiste boxspring zorgt ervoor dat je lichaam in deze positie blijft tijdens het slapen, wat erg goed is voor de gezondheid van je rug.

Beter slapen

Door een betere ondersteuning leidt dit ook tot betere slaap. Je lichaam zal minder leiden aan stijve nek- en rugspieren waardoor je er uiteindelijk beter door zal slapen en je dus ook ’s ochtends beter uitgerust zal zijn. Je krijgt meer energie om de dag te starten en dat is wat uiteindelijk wenselijk voor je is.

Duurzaamheid

Een boxspring gaat veel langer mee dan een standaard matras. Als je eenmaal een boxspring hebt gekocht, dan is deze relatief onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zorgt het juiste type boxspring er ook voor dat je jarenlang kunt genieten van een juiste ondersteuning. Kortom, het kopen en bezitten van een goede boxspring is een investering die het waard is en die lang meegaat.

Gemakkelijk te verplaatsen

Een boxspring is relatief licht, waardoor het gemakkelijk is om deze te verplaatsen. Als er behoefte bestaat om je slaapkamer om te bouwen of de boxspring door te geven, dan is dat gemakkelijk te doen. Een boxsprinig kan ook gemakkelijk door een smalle trap of deuren gedragen worden. Het lichtere gewicht betekent ook dat je zelfstandig een boxspring kunt verplaatsen. Als je boxspring direct op de grond zou staan, dan is er geen lastige manoeuvre meer nodig om dit in je slaapkamer te verplaatsen.

Hoewel je uiteindelijk een boxspring moet kopen die bij je past, kan een boxspring je helpen beter te slapen en je rugspieren te versterken. Als je meer wilt weten over het kiezen van de juiste boxspring, dan is boxspring bestellen een goede manier om meer informatie te krijgen.

Conclusie

In dit artikel hebben we de voordelen besproken van slapen op een boxspring. Er zijn verschillende redenen waarom boxsprings goed zijn voor je rug. Ze bieden een goede ondersteuning, verzachten drukpunten, zorgen voor een juiste lichaamshouding en helpen je om beter te slapen. Daarnaast kunnen ze ook gemakkelijk verplaatst worden. Kortom, als je een boxspring nodig hebt of besluit om te vervangen, zoek dan naar een boxspring die bij je persoonlijke situatie past.

.