Neelix
Image default
Winkelen

Waarom zou je voor een auto kinderstoel kiezen?

Het is niet alleen belangrijk om een veilig, sterk en comfortabel voertuig te hebben, maar ook om je kinderen veilig te vervoeren is het noodzakelijk om de juiste auto kinderstoelen aan te schaffen. Om je kinderen te beschermen terwijl ze op pad zijn, mag in Nederland geen kind jonger dan 3 jaar meerijden zonder juiste autostoel. Wil je dus met je kinderen op pad, lees dan verder om 5 goede redenen te weten te komen waarom je voor een auto kinderstoel moet kiezen.

1. De extra beveiliging

Een auto kinderstoel biedt extra beveiliging voor het kind tegen het risico op blessures of erger bij een ongeval. Dit gebeurt door middel van een optimale pasvorm en speciale beveiligingsfeatures zoals opblaasbare zijbescherming, airbags en padding.

2. Veiligste optie

Auto kinderstoelen worden ontwikkeld om het kind zo veilig mogelijk te houden tijdens het rijden. Autostoelen voor kinderen kunnen de kans op verwondingen verminderen als de auto in een ongeval betrokken raakt door bijvoorbeeld meer stabiliteit aan te bieden, een perfecte pasvorm en een gepatenteerde zijde-impact technologie. Ook is het zorgen dat je auto kinderstoel aan de juiste reguleringen voldoet daarmee je kind een betere kans op veiligheid geeft.

3. Extra comfort

Een auto kinderstoel biedt extra comfort tegen schokken en trillingen die op je kind overdragen als je over oneffen terrein rijdt. Deze autostoelen zijn daarnaast vaak ook verstelbaar, zodat je kind in een optimale zithouding kan zitten.

4. Geen moeite meer met riempjes

Autostoelen zijn gemakkelijk in te stellen en af te stellen, waardoor je geen moeite meer hoeft te doen met het vastmaken van je kind met riempjes. Dit betekent dat je je kind veilig in een kinderstoel kan zetten waarin hij blijft zitten, zonder dat je je druk hoeft te maken over de standaardzitbevestiging.

5. Verminder de incidentie van letsel

Geïnstalleerde auto kinderstoelen beperken de kans op ernstig letsel bij kinderen in het geval van ongevallen, omdat de stoelen de krachten van het ongeval beperken. Kinderen die in een autostoel met goede pasvorm naar een ongeval vervoerd worden, lopen een geringer risico op letsels.

Wie mogen er in een auto kinderstoel?

Kinderen van 0 – 12 jaar mogen in een auto kinderstoel in Nederland vervoerd worden. Kinderen diej onder de 3 jaar zijn, zullen in een autostoel moeten worden geplaatst die speciaal is ontworpen voor de veiligheid van kinderen in hun leeftijdscategorie. Als je kind ouder is dan 3 jaar, dan mogen ze in een andere autostoel plaatsnemen (worden gezet in een autostoel die geschikt is voor hun leeftijd, gewicht en lengte).

Conclusie

Er zijn vele redenen waarom het belangrijk is om voor een auto kinderstoel te kiezen. Ouders moeten in gedachten houden dat het verplicht is in Nederland om kinderen onder de 3 jaar in een autostoel te vervoeren. Daarnaast verminderen auto kinderstoelen ook de kans op letsel door middel van optimale pasvorm, extra comfort, extra beveiliging en makkelijker in- en uitstappen. Ben je op zoek naar een geschikte autostoel voor je kind? Check dan voor meer informatie over de beste auto kinderstoelen de top 10 auto kinderstoel, zodat je optimaal bent voorbereid voor gezamenlijke rit.