Neelix
Image default
Aanbiedingen

Een adviesbureau voor jouw bouwfysica; hoe en wat?

Sta jij aan de vooravond van een groot bouwkundig project, maar kan je hier wel wat extra handjes in gebruiken wat expertise betreft? Dan wordt het wellicht eens tijd om aan de mouw te schudden van een adviesbureau in bouwfysica! Zo’n adviesbureau is vaak van alle markten thuis, weet de kneepjes van het vak en kan jou dus als geen ander helpen met het maken van analyses en het bewerkstelligen van een perfect bouwkundig project. Maar op welke vlakken kan zo’n adviesbureau nou eigenlijk helpen? We nemen je graag mee door een aantal specialisaties van een bouwfysica adviesbureau, zoals Alcedo. Lees snel met ons mee en win info in voor jouw aankomende bouwproject! 

 

Advies in de bouw

Een adviesbureau in bouwfysicia; natuurlijk kunnen zij advies geven over de bouw. Hiermee bedoelen we dan ook niet bouw in de breedste zin van het begrip, maar gespecificeerd op de bouwplaats. Zo kan een adviesbureau analyses uitvoeren zodat je zeker weet dat je niet wordt aangeklaagd vanwege bouwlawaai, kunnen ze een risicoanalyse uitvoeren voor wanneer er daadwerkelijk gewerkt gaat worden op de bouwplaats, kan een bureau in de bouwfysica grip houden op de trillingen die bij het bouwen komen kijken en nemen ze een stukje monitoring uit handen; zodat jouw collega’s bezig kunnen zijn met wat zij leuk vinden; slopen en bouwen! 

 

Advies voor de omgeving

Niet alleen de bouwplaats is van groot belang tijdens een bouwproject; na het bouwen is het ook belangrijk en verstandig om stil te staan bij de omgeving. Met praktische adviezen kan een bouwfysica adviesbureau met jou samenwerken aan een prettige leefomgeving, door bijvoorbeeld geluid, lucht, licht en veiligheid in kaart te brengen. Zo kan een bouwfysica bedrijf inzichtelijk maken welk laagfrequent geluid nou zo vervelend is, kan een bedrijf bijvoorbeeld een overheid bijspringen in het uitzoeken van waar nou wel of niet veel lawaai aanwezig is, en kunnen ze meedenken aan nieuwe plannen voor woningen, wegen of bedrijven.

 

Advies voor gebouwen

Een bouwfysicia bedrijf kan zich naast bouwplaatsen en omgevingen ook bezig houden met gebouwen zelf. Hier richten zij zich bijvoorbeeld op brandveiligheid, bouwakoestiek, duurzaamheid en milieu of voeren ze een bouwkundig onderzoek uit. Daarnaast is het belangrijk dat jouw collega’s zo gezond en veilig mogelijk kunnen werken, en dienen binnenmilieu en comfort dus hoog in het vaandel te staan. Ook hiervoor kan een advies een fijn hulpmiddel zijn!