Neelix
Image default
Vervoer en transport

De belangrijkste functie van een sein is om de volgende treinen gescheiden te houden. De eenvoudigst

Model Power signalen koop je bij hobbywinkels. Deze zijn eenvoudig te installeren en worden geleverd met een schakelaar voor het wijzigen van de kleur van de signaallichten. Als je je eigen signalen bouwt, kunt je ook Evemodel-signalen kopen, die eenvoudig in te stellen zijn. Als je handmatige signalen wilt gebruiken, moet je schakelaars aanschaffen. Meer informatie over het overlijnen van modelspoorbanen vindt je hier.

Bij het instellen van het signaal moet je ervoor zorgen dat het correct is uitgelijnd en gemonteerd. De draden van de bedieningsschakel moeten dezelfde kleur hebben en de delen van het signaal moeten op elkaar passen. Daarna is het noodzakelijk om de bedieningsschakel en de voedingsbasis aan te sluiten. Afgezien van de draden, moet je er ook voor zorgen dat de sporen in de juiste uitlijning zijn. Zo komt er geen trein meer door het spoor.

Zodra je alle onderdelen hebt, moet je het signaal monteren. Je wilt ervoor zorgen dat deze zich in de juiste positie bevindt en dat er voldoende ruimte is voor de bedieningslink. Zodra je het signaal hebt gepositioneerd, is het tijd om het signaal te installeren. De draden zijn geel, bruin en oranje. Lijm de onderdelen aan elkaar. Zodra de bedrading klaar is, moet je de bedieningslink aansluiten.

Wanneer je de draden hebt voltooid, is de volgende stap het koppelen van het signaal. Het sein moet op de baan worden geplaatst waar het nodig is en de arm moet zich in de gevarenzone bevinden. Je moet de andere twee delen van de bedieningslink aan de andere kant van de baan plaatsen. Zodra het signaal zich in de juiste positie bevindt, moet je de bedieningslink bevestigen. Het is het beste om de bedieningslink aan de bovenzijde van het signaal te plaatsen.

Modelspoorbanen moeten eenvoudig op te zetten zijn. Verschillende hobbywinkels verkopen kant-en-klare signalen. De meeste van deze modellen worden geleverd met een bedieningslink, waarmee je verbinding kunt maken met het signaal. Een andere optie is om de signalen handmatig te bedraden. Er is een schakelaar nodig om het signaal in te schakelen en een besturingsverbinding is nodig om een signaal te installeren. Als het sein niet op het spoor staat, moet je het op de voedingsbasis plaatsen.

Dit artikel is geschreven door Mitropa modeltreinbanen