Neelix
Image default
Vakantie

Grotten van Hato bezoeken in curacao

Curaçao is een mooi eiland voor een heerlijke vakantie. Als je een auto huurt, dan kun je langs allerlei bijzondere plekken komen. In dit artikel delen we daarom een aantal leuke plaatsen die je zeker moet afvinken als je met een huurauto een roadtrip door Curaçao maakt!

Als je met het vliegtuig aankomt op Curaçao International Airport en hier je huurauto ophaalt, dan kun je meteen doorrijden naar de grotten van Hato. Deze grotten liggen namelijk nog geen kilometer van het vliegveld af. De Hato grotten zijn miljoenen jaren geleden ontstaan toen dit gedeelte nog onder zeeniveau stond. Inmiddels is het water voor een groot deel weg en kun je de grotten vanbinnen bewonderen. Boek dus een toer door de grotten die je langs rotstekeningen, stalactieten en stalagmieten, watervallen en uitgehouwen rotsbeelden brengt.

Willemstad

Natuurlijk kunnen we de hoofdstad Willemstad niet overslaan als we met een huurauto een roadtrip door Curaçao doen! Deze prachtige stad staat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst en als je hier rondloopt, dan snap je meteen waarom. Een van de bekendste bezienswaardigheden van Willemstad is de Handelskade. Op deze plek meerden in de achttiende eeuw schepen aan, die vervolgens geladen en gelost werden. De Handelskade was daarom een belangrijke plek voor handelaren en winkeliers. Vandaag de dag staan de kleurrijke en vrolijke huisjes langs de kade nog steeds overeind en zijn hier allerlei gezellige restaurantjes en winkels gevestigd.

Struisvogel farm

Na een bezoekje aan de hoofdstad, kun je richting het oosten rijden (ritje van ongeveer een 15 minuten) naar de Struisvogel farm. Op deze farm kun je namelijk een heuse struisvogelsafari boeken! Tijdens de safari leer je alles over struisvogels en doorloop je de verschillende levensfases van deze dieren. De Struisvogel farm heeft ook een aantal emoes, de twee-na-grootste vogel ter wereld (na de struisvogel dus). De emoes lijken heel veel op struisvogels, maar zijn wat donkerder qua kleur. Na de safari kun je onder andere op een struisvogelei gaan staan(!), want wist je dat deze eieren zeer sterk zijn en dus niet zullen zwichten onder jouw lichaamsgewicht?

https://www.autoverhuurwillemstad.com/huurauto-curacao