Neelix
Image default
Kunst en Kitsch

Gedenk uw dierbare overledene op verschillende manieren.

Gedenk uw dierbare met een mooi gedenksieraad

De manier om een overleden dierbare te gedenken veranderde in de loop der tijd aanzienlijk.

Voorheen waren nogal grote en opzichtige urnen die in huis werden gezicht populair. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor bescheiden en subtiele smaakvolle urnen en gedenkartikelen.

Vooral zijn naast de gebruikelijke gedenktekens en urnen as-sieraden gewild. Een gedenksieraad is een speciaal sieraad waarin een klein beetje as van de dierbare overledene is verwerkt. Een gedenksieraad is veelal een elegant en persoonlijk object dat herinneringen aan een dierbare tastbaar maakt.

U draagt letterlijk een stukje van uw dierbare bij u. Er zijn zovele mogelijkheden op het gebied van gedenksieraden dat we graag een overzicht geven.

De as-hanger

Een as-hanger is een van de meest gekozen gedenksieraden vooral vanwege het gemak en de dagelijkse toepassing als sieraad op uw kleding. Een as-hanger bevat zoals de naam al doet vermoeden als in een de vorm van een hanger. U kunt dit sieraad naar uw wens laten vormgeven om het extra persoonlijk te maken. Denkt u maar eens aan een zilveren sieraad met de vorm van een hart, ster, vogel etc. , Hierin wordt een beetje as van de dierbare overledene gestopt. In plaats van zilver of goud kunt ook aan meer moderne materialen denken zoals een combinatie van als glas en rvs.

As verwerkt in glas geeft prachtige kleine luchtbelletjes.

Maar voor welk materiaal u ook kiest, daarmee creëert u een werkelijk uniek en zeer persoonlijk sieraad dat u dagelijks kunt combineren met uw garderobe. Het as-sieraad vult u zelf met as of laat dit doen door een (glas)kunstenaar of edelsmid.

Eenas-ring

De as-ring is een populair en veel toegepast gedenksierraad. Ook met een as-ring zijn er schier eindeloos veel keuzes. U kunt werkelijk alle kanten op qua vormgeving, materiaal en combinaties. Als de dierbare tijdens leven uw partner was, kunt u de as-ring als een trouwring  of een vriendschapsring dragen. Een (as-) ring stat symbool voor de verbondenheid tussen twee mensen. In dit geval voor u en uw partner – de ring staat symbool voor de band die de dood overstijgt. Ook de as-ring bevat natuurlijk as van uw dierbare.

Een as-armband

Een andere bijzondere wijze om as en daarmee herinneringen van uw dierbare te bewaren en dagelijks met u te dragen is een armband waarin as van uw dierbare verwerkt is.

De vormgeving, materiaal en kleur van de as-armband bepaalt u samen met de (glas) kunstenaar of edelsmid. Het is een prettig gevoel om uw dierbare dichtbij u (letterlijk bij de hand) te hebben. Een voordeel van een as-sieraad is dat hoewel er as in is verwerkt niemand dat ziet. Alleen u en de naasten met wie u dit gedeeld heeft weten dat het een gedenksierraad betreft.

De as-bedel

U weet waarschijnlijk wel dat een bedelarmband armband is waaraan men kleine voorwerpjes (bedels) heeft gehangen. Destijds was het gebruik dat wie de armband met voorwerpjes wilde bekijken daarvoor moest “betalen” door een nieuw bedeltje aan te hangen. Dit “betalen om te mogen kijken” werd al snel bedelen genoemd.

Een as-bedel is een voorwerpje van zilver of goud waarin een beetje as van dierbare is verwerkt. Een as-bedel hangt u als een bedel aan uw armband eventueel als toevoeging aan andere bedels. U kunt natuurlijk ook kiezen om slechts één as-bedeltje aan de armband te hangen.

Uw juwelier heeft een uitgebreid assortiment van kettingen en armbanden waaraan u makkelijk bedels kunt hangen. Ook heeft uw juwelier een ruime keuze uit verschillende bedels die u met een beetje as van uw dierbare overledene kunt vullen. Vraagt u uw juwelier om deskundig advies.

Liever een gedenkteken?

In een as-sieraad past natuurlijk maar een heel klein beetje as. Na een crematie gaat de rest van de as in een tijdelijke urn. U kunt de as in een mooie passende urn stoppen en deze thuis bewaren of begraven in een zogenaamd urnengraf. Het urnen graf– een graf waarin men een of meerdere urnen kan begraven  – is steeds gewilder aan het worden.

Voor het urnengraf kunt u een gedenkteken of afscheidsmonument laten maken. Memorabel kan uw gewenste afscheidsmoment samenstellen, waarbij altijd rekening gehouden wordt met uw wensen.

U heeft de keuze uit verschillende materialen en toepassingen en kunt het  afscheidsmoment heel persoonlijk laten maken. Wilt u u meer informatie? Of wilt u mij  direct inschakelen voor het maken van een persoonlijk gedenkteken? Neemt u dan contact met mij op.

 

Memorabel Afscheidsmonumenten

Als grafkunstenaar nodig ik nabestaanden graag uit om actief mee te denken en helpen bij het ontwerpen van een persoonlijk afscheidsmonument of gedenkteken.

Memorabel Afscheidsmonumenten maakt monumenten met eigentijdse materialen als RVS, geroest staal en glas. Alle ontwerpen zijn altijd persoonlijk en uniek en worden alleen maar door Nederlandse vakmensen uitgevoerd. Als nabestaande bent u welkom om tijdens het maken tussendoor een kijkje te komen nemen. Graag adviseer ik u over een persoonlijke grafsteen of grafmonument. Neemt u contact op voor een vrijblijvend kennismaking.

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

https://www.memorabel.nl/product-category/monumenten-voor/