Neelix
Image default
Woning en Tuin

Lichtkoepel gemaakt van glas

Een tijdje werden lichtkoepels van plastic gemaakt maar het bleek niet goed voor het milieu te zijn en het liet ook het licht niet zo goed door als glas. Het enige voordeel van plastic over glas was dat het veel lichter was.

Tegenwoordig worden lichtkoepels gewoon van glas gemaakt en hebben een frame van aluminium. Aluminium is wel heel licht en dit helpt het gewicht van de lichtkoepel te verlagen. Het is belangrijk dat de lichtkoepel zo licht mogelijk is omdat het op de dak word geplaatst. In woningen zie je de lichtkoepel meestal over de eetkamer of overloop maar ook in de badkamer.

Een lichtkoepel laat meer natuurlijk licht naar binnen en hiervoor worden woningen wat vrolijker. Overdag is er meer dan genoeg licht in het huis dankzij de lichtkoepel en hoeven er geen lampen aangezet worden. Dit is vooral fijn in de winter wanneer er minder licht buiten is.

Met een lichtkoepel hebben de bewoners ook minder het gevoel van opgesloten zitten doordat de woning opener is. Ramen in plaats van muren en lichtkoepel in plaats van dak helpt heel erg om een open sfeer in het huis te creëren.