Neelix
Image default
Industrie

Meldingen voor informatie over leidingen en kabels

Voordat je in grond gaat graven, is het belangrijk om genoeg research te doen. Je moet namelijk rekening houden met een aantal zaken. Denk aan de leidingen en kabels die zich ondergronds bevinden. Je wilt hier geen onnodige schade aan aanrichten. Om beter inzicht te krijgen in de leidingen en kabels die onder de grond liggen, is het verplicht om een klicmelding te maken. Hierdoor krijg je het inzicht die je nodig hebt om te gaan graven. Als bouwbedrijf weet je hier waarschijnlijk alles van. Tegenwoordig is het verplicht om op locatie een online overzicht te hebben van je klic-meldingen, dus dan is een app wel handig. Je krijgt in de app ook een bericht als je melding bijna verloopt. 

Maak gemakkelijk gebruik van de app 

Het is handig om de app te gebruiken, zodat elke medewerker toegang heeft tot de benodigde informatie. Het is dan ook zo dat je zoveel medewerkers toegang kunt geven als dat jij nodig vindt. Ze moeten weten waar ze moeten graven en welke plekken beter vermeden kunnen worden. Je kunt de app gebruiken op meerdere schermen. Dit is erg handig, aangezien je vaak op verschillende plekken bent. Denk aan een vergaderplek of op locatie zelf. Je kunt de app dus gebruiken op bijvoorbeeld je mobiele telefoon, maar ook een computer of een tablet. Dit maakt het gebruik gemakkelijk en toegankelijk voor velen. De app wordt automatisch afgestemd op het scherm waar je het op gebruikt. 

Interessante meldingen 

Als je aan de slag gaat met de app, dan zijn er een aantal meldingen die gemaakt kunnen worden. Zo heb je een graafmelding. Met deze melding krijg je voor twintig werkdagen toegang tot informatie over een gebiedsomvang van 500 x 500 meter. Naast de graafmelding, kun je ook een oriëntatieverzoek indienen. Met deze melding krijg je wat meer inzicht over het gebied waarmee je over een tijdje aan de slag gaat. De gebiedsomvang is wat ruimer, namelijk 2500 x 2500 meter. Als laatste melding, maar zeker niet onbelangrijk, heb je de calamiteitenmelding. Bij deze melding krijg je informatie over eventuele dreigingen voor schade of letsel. 

https://misterklic.nl/