Neelix
Image default
Bedrijven

Van koop naar huurstunt

We gaan met zijn alle steeds meer over op het gebruik van producten. Zo zien we namelijk steeds vaker dat het mogelijk is om producten te huren of te leasen in plaats van alleen maar te kopen. Dit heeft te maken met een verandering in de behoefte van consumenten.

Red de planeet

Zo in het eigenlijk een nieuwe ontwikkeling dat mensen zich realiseren dat de aarde eindig is. Daarbij beseffen veel mensen dan dat er iets moet gebeuren om ervoor te zorgen dat we onze planeet niet naar de Filistijnen brengen. Dus moeten we ervoor zorgen dat er iets gebeurd. Iets wat ervoor zorgt dat we dus niet met deze grote stappen onze eigen planeet om zeep helpen. Dus is het tijd voor actie. Men snapt dit gelukkig steeds vaker. Dat heeft ermee te maken dat we de eerste klimaatverschillen door de opwarming van de aarde al beginnen te merken.

Het is niet makkelijk

Een oplossing voor dit probleem is niet eenvoudig. Zo moeten we er namelijk voorzorgen dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Alleen zo lukt het om deze klimaatveranderingen als eerste tegen te houden en te verminderen. Dit kunnen we doen door niet meer alles massaal te kopen maar juist over te gaan naar het gebruik van iets. Denk maar eens aan een auto. Het is eigenlijk niet perse nodig dat deze van jou is. Het gaat er puur om dat je je van A naar B kunt verplaatsen. Door te kiezen voor een leasecontract ga je dus alleen voor het gebruik. Voor woningen geldt dan bijvoorbeeld dat je de optie Huurstunt hebt. Met de optie Huurstunt kun je namelijk kiezen voor het gebruik van de woning en niet de koop van de woning. Dit zijn twee voorbeelden die we waarschijnlijk in de toekomst meer  en meer gaan zien.

https://www.huurstunt.nl/