Neelix
Image default
Bedrijven

Hoe kies je een goed verhuisbedrijf?

Een verhuizing is vaak een enorme klus waar veel mensen tegen op zien. Naast dat het namelijk fysiek zwaar is, brengt een verhuizing ook aardig wat stress met zich mee. Om deze redenen kan het verstandig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zo weet je zeker dat je professionele hulp krijgt en dat je verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Maar waar vind je een goed en betrouwbaar verhuisbedrijf? En waar moet je allemaal op letten? Hieronder lees je er alles over. 

Waar vind je een goed verhuisbedrijf? 

Een verhuisbedrijf kun je op verschillende manieren vinden. Zo kun je bijvoorbeeld navraag doen bij vrienden en familieleden of op internet gaan zoeken. Het voordeel van navraag doen bij vrienden en familieleden is dat je gelijk van een betrouwbare bron hoort of het verhuisbedrijf goed en betrouwbaar te werk ging. Het nadeel is natuurlijk wel dat je zelf nog moet onderzoeken of dit bedrijf ook de beste keus is als je kijkt naar de prijs en de voorwaarden. Als je op internet een verhuisbedrijf gaat zoeken is het verstandig om recensies op te zoeken. Daarnaast is het altijd slim om bij meerdere bedrijven offertes aan te vragen. Zo kun je prijzen en voorwaarden vergelijken en uiteindelijk je keus daarop baseren. Het voordeel van zoeken via internet is natuurlijk dat je dit snel en gemakkelijk kunt doen. Een nadeel van internet is dat er ontzettend veel aanbieders zijn, en dat het moeilijk kan zijn om een keus te maken! 

Hoe weet je of een verhuisbedrijf goed is? 

Naast dat je de ervaringen van andere mensen kunt gebruiken om te testen of een verhuisbedrijf goed is, kun je ook letten op of het bedrijf een Erkende Verhuizer is. Bij een Erkende Verhuizer heb je een aantal belangrijke voordelen, zoals een garantieverklaring dat de verhuizing altijd doorgaat. Daarnaast ben je verzekerd tegen diefstal, verloren goederen en schade. Je hebt bij deze bedrijven geen eigen risico, en mocht je een geschil hebben dan bestaat er zelfs een officiële geschillencommissie. Een Erkende Verhuizer is vaak iets duurder dan een niet-erkende verhuizer, maar zorgt wel voor een stukje zekerheid en service. Kies je voor een niet-erkende verhuizer? Let dan heel goed op de voorwaarden en het bedrag dat er aan eigen risico gerekend wordt! Houd er overigens ook rekening mee dat als je inboedel groter uitvalt dan het verhuisbedrijf had ingeschat, de prijs achteraf nagerekend kan worden en dus hoger kan uitvallen. 

Waar moet je verder op letten tijdens de verhuizing? 

Zodra je eenmaal een goed verhuisbedrijf hebt gekozen is het tijd om de verhuizing te gaan voorbereiden. Vraag goed na bij het bedrijf wat er allemaal van jou verwacht wordt, en probeer op tijd met bijvoorbeeld het sorteren van je spullen. Daarnaast is het slim om kinderen en huisdieren op de dag van de verhuizing bij een oppas onder te brengen, zodat ze niemand voor de voeten zullen lopen. Tot slot waarderen de meeste verhuizers het wel als je ze voorziet van een hapje en drankje. Zorg dus dat je wat in huis hebt, zodat je het harde werken kan belonen!

 

https://jacdenhollander.nl/verhuisbedrijf-spijkenisse/