Neelix
Image default
Auto's en Motoren

Auto leasen en vakantieplannen?

Je rijdt een lease auto via een zakelijke vorm van zakelijk auto leasen. Mooie wagen, lekker ruim en voorzien van alle gemakken. En alles is in het contract van je werkgever helemaal prima voor je geregeld. Onderhoud, verzekering en zelfs een brandstofpas. Misschien dat je een maximaal aantal kilometers mag afleggen op de brandstof die binnen je pakket valt, maar dat is dan ook het enige waar je jezelf druk over hoeft te maken. En dan wordt het tijd voor een bezoek aan de familie van je vriendin. In Marokko. Je wilt een roadtrip maken met je leaseauto. En het mag van je baas. Helemaal leuk. Toch?

Op visite bij tante in Marokko met auto leasen

Zeker leuk. En goed te doen ook, mits je voldoende vakantiedagen ter beschikking hebt. Maar, er is wel het één en ander waar je rekening mee moet houden als je een auto rijdt via auto leasen. Zeker als je ermee naar het buitenland wilt. En in het geval van Marokko of Turkije zijn er nog een paar extra zaken die je moet regelen. Je bent misschien allang blij dat je via je baas kunt auto leasen. Zonder BKR toetsing gehad te hebben. Want daar was je zelf misschien niet helemaal vlekkeloos doorgekomen vanwege de iets te laat betaalde kosten van je creditcard of een poosje te weinig geld op je bankrekening. Met het zakelijk auto leasen door je baas vormt een BKR toetsing geen enkel probleem voor jou als persoon.

Buitenlandverklaring voor lease auto Marokko

Voor een reis met een lease auto naar Marokko heb je een buitenland verklaring nodig. Auto leasen is namelijk lang niet in alle landen zo vanzelfsprekend als hier. Een punt van aandacht. Met een Alliance Internationale de Tourisme, de zogenaamde buitenlandverklaring, geeft je leasemaatschappij op een officieel erkend document aan dat jij door hen gemachtigd bent om in hun voertuig te rijden. Voor landen als Marokko moet dit document ook nog worden goedgekeurd door het consulaat, door de kamer van koophandel en door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Houdt er dus rekening mee dat je het ruim voor aanvang van je roadtrip goed geregeld hebt.

https://www.autoleasecentrale.nl/