Neelix
Image default
Woningen

Waarom is onderhoud aan mijn cv-ketel belangrijk?

De cv ketel is een ontzettend belangrijke ketel die we inmiddels in elk huishouden wel terugvinden. De ketel wordt voor een hoop verschillende toepassingen gebruikt, maak kan in sommige gevallen kapot gaan en dat is niet alleen heel vervelend, maar kan ook nog eens vrij gevaarlijk worden. In deze tekst gaan we kijken wat de ketel allemaal in huis doet en waarom het belangrijk is om eens in de zoveel tijd de ketel te laten onderhouden door een loodgieter. Op die manier voorkomt u namelijk zoveel mogelijk problemen aan de ketel en gaat hij veel langer mee.

 

Waarom is onderhoud aan mijn cv-ketel door Loodgieter Haarlem belangrijk?

 

De cv ketel zorgt voor de warmte in huis. Door de ketel wordt namelijk water verwarmd. Dit water wordt vervolgens naar de radiatoren in de woning verplaatst zodat de kamers waar de radiatoren zich bevinden op kunnen warmen. Het warme water blijft erheen gepompt worden tot de kamer op de temperatuur is die gewenst is. Daardoor blijft het in de kamer ook warm. Vervolgens is er nog meer wat de ketel doet. Denk bijvoorbeeld aan warm water uit de kranen. Ook dit water wordt door de ketel verwarmd en gepompt naar de kranen. Zoals je ziet, is er dus voldoende wat de ketel allemaal in onze woning kan doen, maar hiervoor gebruikt de ketel brandstof. Wanneer brandstof gebruikt wordt, komt er rookgas vrij en deze rookgas bevat stoffen die giftig zijn voor mensen. Deze gassen worden dus ook uit de woning vervoerd door de afvoer die er aan vast zit. Er kunnen dus ook een hoop problemen ontstaan aan de ketel die zowel vervelend zijn als gevaarlijk zijn.

 

Loodgieter Haarlem kan u helpen

 

Het is daarom belangrijk om de ketel zo veel mogelijk te laten onderhouden door een loodgieter. Op die manier wordt de ketel eens in de zoveel tijd nagekeken en wordt er gekeken of er iets is wat een probleem kan gaan opleveren. Kleine reparaties worden door de loodgieter uitgevoerd en wanneer de ketel kapot is, kan deze vervangen worden. Het is natuurlijk ongewenst om een kapotte ketel te hebben. Dat houdt in dat er geen warm water in huis is en ook dat de ruimtes in het huis niet opgewarmd kunnen worden. Dit kan vooral in de winter problemen opleveren en heel vervelend zijn. Daarnaast kan het dus ook nog eens vrij gevaarlijk zijn omdat de gassen kunnen ontsnappen en de woning in kunnen komen. Zoals we al aangaven, zijn deze gassen giftig en is dit dus heel gevaarlijk voor mensen.

 

Wat te doen bij een kapotte cv?

 

Er kunnen verschillende problemen ontstaan aan de ketel en dit kan bijvoorbeeld opvallen doordat het niet warm wordt in huis of het water in huis niet meer wil opwarmen. Ook kan het zijn dat het water in de woning niet meer in de normale snelheid uit de kraan stroomt omdat de pomp niet meer goed werkt. Het is dan wijsheid om zo snel mogelijk de loodgieter te bellen. Wat nog meer wijsheid is, is onderhoud laten uitvoeren door de loodgieter eens in de zoveel tijd. U kunt namelijk ook een contract afsluiten waardoor u zeker weet dat dit eens in de zoveel tijd gedaan wordt. Neemt u gauw een kijkje via de link: loodgietersbedrijf Haarlem

https://loodgieter-haarlem.nu/