Neelix
Image default
Woning en Tuin

Aluminium lichtstraat

Tegenwoordig wordt de lichtstraat bijna alleen exclusief van aluminium gemaakt en dit heeft een hele goede reden. Aluminium is namelijk veel lichter dan hout en staal dat hiervoor werd gebruikt.

Glas en aluminium

De lichtstraat bestaat natuurlijk niet alleen uit aluminium, maar alleen het frame is hiervan gemaakt en de rest van de lichtstraat bestaat uit glas. Het glas is nog wel zwaar maar dankzij het aluminium is het wel veel lichter geworden dan het vroeger was. Dit bespaart natuurlijk veel kosten want de constructie waar de lichtstraat op wordt geplaatst hoeft niet meer zo sterk te zijn. Bij woningen wordt het op het dak geplaatst en dit bespaart een hoop aanpassingen aan het dak.

Lichtstraat in plaats van plafond

Je kunt ook thuis een deel van het plafond laten vervangen door een lichtstraat. Zo komt er meer licht naar binnen en lijkt het huis ook groter te zijn. Je kunt de hemel boven je zien en sterren in de nacht. Een lichtstraat veranderd de hele huis en ook de manier van leven in het huis. Het is zeker een goede investering in het huis en in de kwaliteit van het leven erin voor iedereen.